Milli Eğitim Bakanlığı’nın dağıtılacağı ücretsiz tablet konusunda Adıyaman genelinde öğrencilerin mağdur edilmesinden sonra veliler çocuklarına tablet alamayınca Türk Telekom’un internet hattı için aylarca gün vermesine tepki gösterdi.

“Yetkililerin keyfi tutumları vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor”

CHP Adıyaman Merkez İlçe Hüseyin Buluş, Adıyaman genelinde maddi durumu olmadığı için tablet alma gücü olmadığı gibi evlerine internet bağlanamayan vatandaşların sayısında her geçen gün artış yaşandığını söyledi.

Pandemi sürecinden bu yana eğitimlerini sağlıklı bir şekilde alamayan öğrencilerin sayısında her geçen gün artış yaşandığına dikkat çeken Buluş, şöyle devam etti:

"Bu sorunun tek muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Telekom’dur. Adıyaman genelinde maddi durumu iyi olmayan aileler evlerinin geçimlerini sağlayamazken, nasıl olsunda tablet atabilsinler, evlerine internet bağlayabilsinler? Unutulmamalıdır ki, insanlarımız bu pandemi sürecinde evlerini dahi geçindiremiyorlar. Hükümet maddi durumu iyi olmayan ailelere bin TL gibi bir ücret ödemesi yaptıktan sonra hiçbir şekilde bu ailelere geri dönüş yapmadı. Bu ailelerin ne şekilde internet ücretini ödeyeceğini çok merak ediyoruz. Ayrıca ülkemizde öğrencilere tablet dağıtılıyorsa sadece okuldaki bazı öğrencilere değil, bütün öğrencilere tablet dağıtılmalıdır. Hiçbir şekilde geliri olmayan aileler çocuklarının eğitimden mahrum kalmaması için Türk Telekom Adıyaman İl Müdürlüğü’ne başvurduklarında kendilerine 6 ay sonrasına gün veriliyor. Her gün Telekom İl Müdürlüğü’ndeki yetkililerle görüşen bu aileler hiçbir şekilde bir sonuç alamazken, yetkililerin ise keyfi tutumları vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. Bu sorun içinden çıkılmaz bir durumda olmasına rağmen yetkililerin ise keyfi tutumları vatandaşı canından bezdiriyor. Her gün yüzlerce aile bu konuda tepkisini dile getirerek, bizlere ulaşıyorlar. Bizlerde bu konunun çözüme kavuşması için gerekli açıklamaları yaptıktan sonra bu sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ancak görünen o ki, öğrencilere tablet dağıtma ve internet verişimi noktasında hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Telekom İl Müdürlüğü yetkilileri sınıfta kalmıştır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha