Başkan Buluş, kentte tarıma dayalı bir şehir olmasına rağmen tarım endeksli bir sanayinin olmamasından dolayı şehirde olduğu gibi köylerde de iş olanaklarının olmadığını ifade etti.

“Adıyaman gibi genç nüfusu oldukça fazla olan bir ilde gençlerimiz ne yazık ki iş bulamıyorlar”

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan birçok işletmenin son ekonomik dalgalanmalarla giderek küçüldüğünü belirten Hüseyin Buluş, "Bir dönem tütünün başkenti olarak bilinen Adıyaman’da şimdilerde ise işsizlik almış başını gidiyor. Bundan yıllar evvel köylerde tütün yapan aileler çocuklarını tütünden elde ettikleri paralarla okutup, evlendirirlerdi. Bugün ise köylerde genç nüfusu görmek mümkün değil. Çünkü köylerde çiftçilikle uğraşan aileler artık eskisi gibi para kazanamıyorlar. Kuru tarımla uğraşan çiftçilerimizin bugün bir çocuğunu okutması neredeyse mümkün değildir. Halbuki bugün ilimizde sulu tarım olmuş olsaydı gençlerimiz kendi topraklarında çalışmış olacaktı."dedi.

 "Kendi öz kaynaklarımız ve yerli sermayemizle işsizlik sorununa çözüm bulunacaktır"

Buluş, bir dönem açıldığında birçok insanın çalışmış olduğu Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde de en az kapasite ile işçilerin çalıştırıldığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Hatta son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerle birlikte son pandemi süreciyle birçok işyeri ya kapandı yada en az limitle ayakta kalma savaşı veriyor. Bugün Adıyaman gibi genç nüfusu oldukça fazla olan bir ilde gençlerimiz ne yazık ki iş bulamıyorlar. Üniversite mezunu olupta iş arayan birçok kişi ne yazık ki iş bulamadan evlerine dönmek zorunda kalıyor. Hükümet yetkililerinin bu acı tablo karşısında pek bir şey yaptığı görülmemiştir. Bir dönem Adıyaman’dan daha az gelişmiş olan Şanlıurfa iline bugün baktığımız zaman bütün hizmetler ve yatırımlar bu ile gitmektedir. Bugün hem ekonomik anlamda hemde turizm anlamında Şanlıurfa, Adıyaman’ı geçmiş durumdadır. Buna rağmen Adıyaman iline baktığımız zaman son 18 yıl içerisinde ilimize yeni bir yatırımcının gelmediğini görmek mümkün değildir.

OSB’de hizmet veren bütün işverenlerin tamamı yıllardır işyerleri olan işletme sahipleridir. Bunun sebebi teşvik paketlerinin sürekli olarak çevre illerimize verilmesiyle alakalıdır. Adıyaman gibi devletine bağlı olan bir halkın taleplerinin dinlenilmesi gerekirdi. Bugün Adıyaman’da işsiz sayısında adeta patlama yaşanıyor. Buna rağmen bir gelişme olduğunu görmek mümkün değildir. Bir dönem işsiz olan vatandaşlarımız zamanlarını kahvehanelerde geçirirlerdi. Şimdi ise kahvehanede bir tane çay içecekleri bir durumları yoktur. Bu durum hem bu vatandaşlarımızın ailelerini hem de gençlerimizi üzmektedir. İşsizliğe ne gibi bir çözüm bulunması konusunda partimizin hazırlamış olduğu programlar var. Bu programları uygulanması halinde kendi öz kaynaklarımız ve yerli sermayemizle işsizlik sorununa çözüm bulunacaktır."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha