Buluş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte devlet hastanesinin olmamasından kaynaklı vatandaşların mağduriyet yaşadığını kaydetti.

"Sağlık yatırımı alanında en az ödenek ayrılan ilimizdir"

AK Parti iktidarının her fırsatta övündüğü ancak bugün özelleştirmeye dayalı sağlık politikalarının çöküşünü, tüm halkımız izlediğini ileri süren Buluş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu çöküşün temelinde ise en büyük etken, AK Parti’nin vazgeçilmez rant ekonomisi ve  israf kültürü olmuştur. Bu sistem, halkımızın cebini yaktıkça sağlık hizmetlerinin de kalitesinin düşmesine sebep olmuştur.Adıyaman’ımızda 2.basamak grubundaki devlet hastanesinin olmaması, muayene ücretleri konusunda da halkımızın cebini yakmaktadır. Devlet hastanesi olmayınca hastalar, 3.basamak yani üniversite eğitim ve araştırma hastanesinde istihdam edilen uzman doktora muayene olup, öğretim üyesi doçent ya da profesöre muayene olur gibi ücret ödemiş oluyorlar.Çevre illeri baz aldığımızda maalesef Adıyaman sağlık yatırımı alanında en az ödenek ayrılan ilimizdir. Devlet hastanesi olmayan nadir illerden biriyiz."

Eski devlet hastanesinin arazisinin bedelsiz olarak devlete hibe edilerek hastane yapılma şartının sözleşmede yer aldığının altını çizen Buluş, "25 bin metrekare olan arsanın fiziki konumu en donanımlı hastane için gayet uygundur. Merkezi ve kolay ulaşılabilir olması cebinde dolmuş parası bile olmayan hastalar için nur nimettir. Hastanemizin yıkılması istihdam anlamında da hastane çevresindeki esnafımızı ve çalışanları etkilemiş, hastane çevresindeki birçok işyerinin kapanmasına ya da potansiyel olarak ciddi oranda düşmesine sebep olmuştur."şeklinde ifade etti.

"Eski devlet hastanesinin yapımına hemen başlanmalıdır"

Buluş, Altınşehir’de ikamet eden bir hastanın 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaşmasının hasta için büyük zaman kaybına sebep olduğunu vurgulayarak,açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu durum acil hastalarda ise can kaybı riskinin artmasına da yol açmaktadır. Diğer bir risk ise, adli vakalarda yaralanan husumetli hastalar aynı acil serviste tedavi altına alınınca, tarafların karşılaşma olasılığından dolayı güvenlik zafiyeti oluşmaktadır.

AK Parti iktidarı eski devlet hastanemizin yerine 150 yataklı hastane yapılacağı vaatlerini vermiş ve 2021 de hizmete gireceğini söylemesine rağmen, tek çivi çakılmamıştır. Halkımız için elzem bir ihtiyaç haline gelen eski devlet hastanesinin yapımına derhal başlanmalı ve Adıyaman halkı diğer hastanelerde meydana gelen yoğunluktan kurtarılmalıdır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha