Başkan Buluş, yaptığı açıklamada, Altınşehir Köprülü Kavşağın inşaatının çevresindeki esnaf ve semt sakinlerinin yaşadığı sıkıntıların giderilmesine yönelik açıklamada bulundu.

Buluş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Adıyaman’ın Altınşehir semtinde trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla yapımı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen köprülü kavşak nedeniyle çevre esnafı ve sakinleri mağdur edilmiştir. Altınşehir Köprülü Kavşağı civarındaki esnaf ve semt sakinleri, kavşağın inşaatı süreci  ve sonrasında internet ve telefon hatlarının kesildiğini bu sebepten güvenlik zafiyeti oluştuğunu, ruhsatlı olan işyerlerinin anayolla bağlantılarının kesildiğini, yollarının kapandığını, ana cadde üzerinde olan işyerlerinin çıkmaz sokağa çevrildiğini, sorunlarının çözümü için başvuracak bir mercii bulamadıklarını dile getirmektedir.

Bir taraftan belediyeye reklam-ilan ücreti bir taraftan vergilerini ödeyen vatandaş, diğer yandan da pandemi ve köprülü kavşak nedeniyle mağdur edilmektedir. Belediye ve karayolları sorunları çözmek yerine sorumluluk savarak vatandaşın sesine kulak tıkamaktadır. Altınşehir Köprülü Kavşağı’nın yapılması elbette Adıyaman için gerekli ve önemli bir hizmettir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ancak bir tarafı yapılırken  başka bir taraf mağdur edilmemelidir. Belediye ve Karayollar Genel Müdürlüğü yetkilileri bu semtte kavşak yapımı nedeniyle mağdur olan sakinlerin sorunlarına bir an önce çözüm getirmelidir.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha