Binzet, yaptığı yazılı açıklamasında, İçişleri Bakanlığı’nda mülki amirlere yönelik  gerçekleştirilen FETÖ operasyonu kapsamında 100’e yakın vali yardımcısı ve kaymakam açığa alındığını anımsattı.

"Bu atama hükümet kanadının onay ve oluru olmadan olmaz"

Açığa alınan isimler arasında yer alan Ahlat Kaymakamı İsa Erat'ın 26 Ağustos'ta yapılan Malazgirt Zaferi etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP lideri Bahçeli ve kuvvet komutanlarını ağırladığını hatırlatan Binzet, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman özelinde 7 Ağustos 2019 tarih ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile göreve atanan Kahta Kaymakamı Sadettin Doğan'da FETÖ/PDY ile ilgili soruşturma kapsamında bazı illerde olduğu gibi görevden alındı. Kahta bilindiği üzere hükümet içinde oldukça önemli görevlerde bulunan Adıyaman milletvekillileri için çok önem arz etmektedir. Bu atamalarda iki yol ortaya çıkmaktadır.  Ya…. bu atama yapılırken devlet istihbaratı böyle hassas ve duyumların zirve yaptığı bir dönemde yeterince araştırma ve inceleme yapmadan bu atamaları yapmış olması ki, bu devletin güvenirliği, bilgi belge toplama konusunda bir zafiyetinin olmasıdır ki, bu vatanını ve devletini seven hiç kimse için olmasını kabul edeceği bir durum değildir. Burada daha önemli konu gündeme gelmektedir.

Adıyaman için herkes biliyor ki hükümet kanadının önerisi, tavsiyesi ve oluru olmadan bırakın kaymakamı okula hademe atamak mümkün değildir. Gerçek olan çok güvendiğimiz devlet istihbaratına ve iktidar partisine rağmen bu atamanın gerçekleşme olanağının mümkün olmadığıdır. Sonuç olarak bu atama hükümet kanadının onay ve oluru olmadan yapılan bir atama olmaz." 

"Adıyaman halkını kandırmaya devam ediyorlar"

Kahta'ya atanan kaymakamın, AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önem verdiği Adıyaman milletvekillilerin onayı olmadan atanmasının mümkün olamadığının altını çizen Binzet, "Eğer Kaymakam gerçekten FETÖ mensubu ise, bu durum hükümet kanadının FETO bağlantısının somut göstergesidir. Kendisini Adıyaman sahibi gibi gören iktidar yöneticileri, Adıyaman halkını kandırmaya devam ediyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha