Başkan Binzet, "vicdanlara sesleniyorum" diyerek, yaptığı yazılı açıklamasında, Kahta İlçe Devlet Hastanesindeki hileli hurdalı ortopedi malzemeleri alımında ihaleye fesat sokan ve içinde AK Parti'nin parmağı olduğunu ve 1 yıl geçmesine rağmen hala ses çıkmadığını ileri sürdü.
AK Parti Adıyaman İl Kadın Kollarında Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nda çalışan bir kişi, İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş’ün banka kartına ve cep telefonuna el koyduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Binzet, yaşanan olayı şöyle anımsattı:
"AK Parti Kadın kolları il başkanı ve belediye meclis üyesi bir hanımın, bir çalışılanın kredi kartına el koyarak maaşını kendi çekip harcaması adalete yansıması ile devam etti. Yanında eşinin milli eğitim müdür yardımcılığına nasıl getirildiğini, belediye tarafından bu hanımefendiye tahsis edilen makam arabasının kimin olduğu, hangi şartlarda kiralandığını merak ederek geçti. Bu hanımın il başkanlığı şu veya bu şekilde sona erdirilerek, bu kadar suçlamanın ardından belediye meclis üyeliği devam etti. Yine hangi sebepten belli olmayan bir nedenle şikayetçi olan müştekinin şikâyeti geri çekildi."
Binzet, "Haftada en az bir kere müjde hızlı tren geliyor. Proje yapıldı. Sondaj yapılıyor. Bize oy verin size hızlı tren getireceğiz. Bu sene bitecek söylemlerinin yalan olduğu ortaya çıktı.
Kutsal dinimizin değerleri ile dalga geçen gençlik kolları başkanının görevi bitti ama daha büyük elçiliğe ataması yapılmadı. AK Parti Kahta ilçe başkanı hakkında TPAO tesislerinden fabrikasına kimsenin haberi olmadan iki hat gaz hattı çekerek para ödemeden kullandığı tespiti yapıldı ama hiçbir işlem yapılmadı."iddialarına yer verdi.
Adıyamanlı iş insanı Sadık Gürsoy, kendisini arazi satışı vaadiyle 36,2 milyon TL dolandırmakla suçladığına ilişkin haberlere de değinen Binzet,"Sahte tapu ile rüşvet dağıtarak Gaziantep’te Milli Emlak dairesine ait ve adliye ye tahsisli bir arsanın satışına adı karıştı ama tüm bunlardan haberi olmayan sayın milletvekilinin ne tesadüf ise 15 gün önce danışmanının işine son verilmesi sonucu hakkında işlem yapılamadı."dedi.
 "Milletin malı peşkeş çekildi"
CHP’li Binzet, "20’li yaşlardaki danışmanının 13,000,000 TL satışa çıkan villası ile Suriyeli bir iş adamının ve daha birçok insanın dolandırılması olayına adı karıştı. Besni Belediyesi tarafından değeri birkaç milyon olan bir arsanın Besni ile hiçbir ilişkisi olmayan bir vakfa, aynı amaçla Diyanet İşleri Bakanlığı’na yer tahsis edildiği halde milletin malı peşkeş çekildi."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha