Çalışanların iş güvencesi ve iş güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet,"İş Sağlığı ve İşçi Meclisi Güvenliği (İSİG) raporuna göre; mayıs ayında 167, 2022’inin ilk 5 ayında 646 işçi, iş cinayetinde yaşamını yitirdi. İş Güvenliği ile ilgili sorunların çözümünde etkin uygulanabilir ve kontrol edilebilir bir düzenleme yapılmalı, ILO Sözleşmesi uygulamaya geçirilmelidir. Bir yandan istihdam arttırıcı, diğer yandan çalışanların İş Güvencesini sağlayıcı önlemler alınmalıdır. Yasada belirlenen suç ve kusurlarından ötürü işten çıkarılan işçilerin kıdem tazminatı haklarını tümüyle yitirmeleri önlenmelidir.
İşçiler arasında bireysel sözleşmeli personel uygulamasına ve işçi statüsünde olması gerekenlerin kamu görevlisi statüsüne geçirilmesi yolundaki uygulamalara son verilmelidir. Güvencesiz, kaçak işçi çalıştırılmasının önüne geçilmelidir" dedi.
Başkan Binzet, İSİG’in verilerinin 2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinde ölenlerin yüzde 3,56’sının sendikalı, yüzde 96,44’ünün ise sendikasız olduğunu ortaya koyduğuna işaret ederek, sendikal örgütlenmenin de önemine vurgu yaptı.

 

Eski Başkan Abdulkadir Kırmızı’dan Ak Parti Adayı Polat’a destek Eski Başkan Abdulkadir Kırmızı’dan Ak Parti Adayı Polat’a destek
Kaynak: PHA

Kaynak: pha