Adıyaman Kurban Bayramı’nın ardından artan koronavirüs vakalarıyla savaşıyor. Alınan önlemlere rağmen ildeki vaka artışı engellenemezken, son bir hafta içerisinde 100’e yakın adres karantina altına alındı.

“Adıyaman’da insanlar nefes almaya korkacak”

Konuyla ilgili endişelerini dile getiren CHP İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, yaptığı açıklamada tüm önlemlere rağmen yayılmanın engellenemediğine dikkat çekti.

Binzet, “Korkuyorum, her gün 20 adres karantinaya alındı, 30 adres karantinaya alındı, 2 mahalleye giriş çıkışlar kapatıldı. Her türlü tedbire rağmen önlenemiyor. Demek ki bir yerlerde hala bir eksik ve yanlış var. Bu şekilde devam ederse Adıyaman’da insanlar nefes almaya korkacak. İşin sonu görünmüyor artık. Tüm hemşehrilerime sesleniyorum. Bu rahatlığa dur diyelim.” dedi.

“Evde kal’ı unuttuk”

 Adıyaman’da sokağa çıkma yasağı uygulanabileceğine değinen Binzet, “Normale dönüş adı altında virüsle en büyük savaş yöntemimiz olan, ‘evde kal’ı unuttuk. Evet unuttuk, artık televizyonlarda, sosyal medyada hiçbir yerde adı geçmiyor konusu açılmıyor. Birisi bize virüs yayılmayacak, her türlü çaresi bulundu, insanlar ölmeyecek demedi. Peki sormak istiyorum neden hala dışarıya çıkıyoruz?"ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha