Diyarbakır bölgesinden alınan, kış öncesinde bölge hayvancılığı için yaşamsal önem taşıyan ve haziran ayında 650-700 TL arası olan samanın tonu 940 TL’ye kadar yükseldi.

Fiyat artışı ile birlikte kırmızı etinde fiyatında artış beklenirken konuya ilişkin açıklama yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, hayvan üreticilerinin ye konusundaki sıkıntılarına acilen bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

"Samana gelen fahiş zamlar kısa sürede et ve süt fiyatlarını da artıracak"

Samandaki artışla birlikte kırmızın etin, sütün ve peynirinde fiyatlarında artış beklediğini belirten Binzet, şunları dile getirdi:

"Fiyatlardaki bu artış, kırmızı et fiyatlarının da aynı oranda yükselmesine yol açacak. Hayvan yemindeki sıkıntı ise etin yanı sıra süt ürünleri; tereyağı, yoğurt ve her türlü peynire de yansıyacak. Üreticiler, et fiyatlarının artmasıyla ithalat yoluna gidildiğini, bunun yerine sorunun temeline inilmesi gerektiğini dile getiriyor. Hayvan üreticileri en büyük sorunlarının geniş meralara karşın niteliksiz bitkilerin yetişmesi olduğuna dikkat çekiyor. Üreticiler, meralara iklime uygun yem bitkisi tohumu atarak, bölgenin kendine yetecek hale getirilmesini istiyor. bu konuda gerekli önlemler alınmalı ve üreticilerle yapılacak işbirliği ile bu konuya acil çözüm bulunmalıdır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha