Binzet, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman'a yönelik müjde olarak verilen projelerin icraata geçirilmediğini belirterek, "Önce Eğriçay Projesi denildi, daha sonra Vadiyaman ismini aldı, şimdi millet bahçesi oldu."dedi.

-"Uzun süredir vekilimiz Ahmet Aydın müjdesi, gazete manşetlerine düşüyor"

2 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun, Eğriçay Projesi'nin 2018 yılı sonunda bitirileceğini söylediğini anımsatan Binzet, şunları ifade etti:

"Belediye başkanımız Süleyman Kılınç koltuğa oturur oturmaz millet bahçesindeki çalışmaların başladığını söylemişti. Bugün ise sayın vekilimiz Ahmet Aydın ve belediye başkanımız Süleyman Kılınç, millet bahçesi projesi onaylandı ve ihale edilecek deniliyor. Uzun süreden beri her gün bir Ahmet Aydın müjdesi gazete manşetlerine düşüyor.

Adıyaman gazeteleri arşivlerinden bulduğumuz haberlerden biri yine o tarihte yayınlanmış ve gazetelere Ahmet Aydın müjdesi olarak yansıyan haberde metin aynen şöyledir; Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun girişimleri sonucunda, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz yıl Adıyaman ziyaretinde müjdeyi verdiği Vadiyaman Projesi’nin yer teslimi 8 Eylül 2017 tarihinde yapıldı.Şehrin batı kısmında bulunan Eğriçay Köprüsü ile Karaali Köprüsü arasında yer alan 600 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan Vadiyaman Projesi için ‘Adıyaman Merkez Eğriçay Deresi (Vadiyaman) Taşkın Koruma İnşaatı’ yapım işi sözleşmesini 5 Ağustos 2017 tarihinde imzalayan DSİ yetkilileriyle yüklenici firma temsilcileri, 9 milyon 706 bin 908 TL inşaatın ihale bedeli ile yer teslimini yaptı. 8 Eylül 2017 tarihinde işe başlayan yüklenici firma, ihale şartnamesine göre 450 günde sürecek olan inşaatı 2 Aralık 2018 tarihinde tamamlamakla yükümlü..."

Binzet, yine bu günlerde milletvekili  Aydın tarafından bir müjdenin daha verildiğini ve gazete manşetlerinde haberlerin çıktığını belirterek, haberde yer alan satırları şöyle kaydetti:

"Adıyaman Eğri Çayı civarında yaklaşık 430 bin metrekarelik, Besni ilçesinde ise Eski Tekel Depoların bulunduğu 18 bin metrekareden fazla alanda millet bahçeleri oluşturulacak. Adıyaman’da yapılacak olan millet bahçesinin 4 bölümden oluşacağı ve içerisinde çocuk oyun alanları, mesire alanları, yürüyüş yolları, etkinlik alanları, bahçeler yer alacak.

Ahmet Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adıyaman’a çok yakışacak.  Eğriçay üzerinde yapacağımız Millet Bahçesi Projemiz tamamlandı. Büyüklüğü ve proje içeriği ile ülkemizin örnek millet bahçelerinden biri olacaktır. Bu muhteşem eserin inşaat yapım ihalesi TOKİ tarafından 20 Temmuz’da yapılacaktır. Hayırlı olsun."

-Binzet: "Yine mi kandırılacağız? Niye bizi kandırıyorsunuz?"

Daha önceki yıllarda yapılan ihalelerin hangi aşamada olduğunu soran Binzet, "Şimdi soruyoruz 8 Eylül 2017 tarihinde yapılmış olan ihale ne aşamada. Daha proje bile ortada yok iken neye göre 2018 de bitecek dediniz. Süleyman başkan projesi bile olmayan bir yatırımı neye göre çalışmalar devam ediyor diye haber servis ediyor. Daha önce buranın ihalesi yapıldı mı? yapıldıysa kime verildi? neden bugüne kadar beklendi? Adıyaman’ın öncelliği bu mu?Eğer o tarihte bir ihale yapıldıysa ve bu ihalede 450 gün şartına göre 2 Aralık 2018 tarihinde yapılması gereken teslim niye yapılmadı. Ortada yapılmış ve tamamlanmamış bir ihale var ise yeniden bir ihale neden yapıldı. Yükümlülük şartları ve cezai şartlar yerine getirilmişimdir?Adıyaman için yapımını desteklediğimiz, olsun istediğimiz projeler bize müjde olarak duyuruluyor ve arkası gelmiyor.Yine mi kandırılacağız. Niye bizi kandırıyorsunuz."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha