Binzet, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınının yurt genelinde etkisini artırarak devam ettiğini söyledi.

Adıyaman'da çok sayıda vakanın olduğuna dikkat çeken Binzet,"İlimizde de çok sayıda vaka olduğunu biliyoruz. Nereden mi biliyoruz? Arkadaşlarımızdan, komşularımızdan, kendimizden. Neredeyse artık herkesin bir yakını Kovid nedeniyle hasta oldu ve oluyor. Peki ilimizdeki hasta sayısı, yatan Kovidli hasta sayısı, vefat eden sayısı neden şeffaf bir şekilde açıklanmıyor? Akıl alır gibi değil. Biz biliyoruz ki hastanede servisler dolmak üzere. Zaten bunu günde beş kez her ezandan sonra müezzin de ‘hastanelerimiz doluluk oranlarına ulaşmak üzere’ şeklinde bangır bangır ilan ediyor."dedi.

"Durum çok fena"

Yaklaşık 6 aydır pandemiye karşı alınan tedbirleri sorgulayan Binzet, şunları dile getirdi:

"Hastane, adı üzerinde 400 yataklı. O zaman 300 hasta mı yatıyor Kovidden, yoğun bakımlarda durum nedir, çocuk hastanesinde hasta var mıdır, ilçe hastanelerinin durumu nedir? Ben söyleyeyim. Durum çok fena. Kovid odalarına ek yataklar atılıyor, yoğun bakımlar dolu. Peki Mart ayından bu tarafa yani neredeyse 6 aydan beri ne gibi tedbirler alındı? Pandemi hastanesi kuruldu mu? Hayır. İlin tek hastanesi hem rutin hizmet veriyor hem de pandemi hastanesi. Yani sağlam giren korona kapıp çıkar oradan mazaallah. Peki 82. Yıl Devlet Hastanesini bu zaman içerisinde neden pandemi hastanesine dönüştürmediler? Ya da özel hastanelerden birini kiralayıp neden pandemi hastanesi yapmadılar? Neden biliyor musunuz? Çünkü ilin sağlık yöneticileri basiretsiz de ondan. Çünkü ilin sağlık yöneticileri planlamadan uzak da ondan. Çünkü ilin sağlık yöneticilerinin bilimsel verilere saygılara yok da ondan. Olsaydı bilim ışığında hareket ederlerdi. Acaba 82. Yıl Devlet Hastanesi'ndeki makam odaları pandemi polikliniği olacak diye mi geri duruyorlar?"

"Sağlık çalışanları hastane köşelerinde unutuldu"

Binzet, hastanedeki sağlık çalışanları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının tükenmişliğin eşiğinde olduğunu vurgulayarak,"Salgının başladığı ilk günlerde balkonlardan alkışlanan sağlık çalışanları hastane köşelerinde unutuldu. Sağlık çalışanları birer ikişer hasta oluyorlar. Sağlık çalışanlarına verilmeyen ya da kuşa dönmüş ek ödemeleri söylemeye bile gerek yok. Ancak hekimlerimiz, hemşirelerimiz, hasta bakan hizmetlilerimiz, sağlık teknisyenlerimiz unutuldu ve yoğun bir biçimde aralıksız çalışıyorlar. Hastanede çalışan çok sayıda kişi Kovid oldu."dedi.

"Hastaneden 3 uzman hekim istifa etti"

Hastaneden iki göğüs hastalıkları uzmanı ve bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmak üzere 3 uzman hekimin istifa ettiğinin altını çizen Binzet, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Birçok hekim ve sağlık çalışanları da istifanın eşiğindeler. Bir hekimin oğlu olarak yazıyorum ve biliyorum ki, bir doktoru istifaya sürükleyecek en önemli etken duyarsız yöneticilerdir. Net bir şekilde söyleyebilirim ki ne hasta sayısının fazlalığı, ne de hekim ve sağlık çalışanlarının hak ettiği ücretleri alamaması değil.Hastane yönetimi tarafınca sağlık çalışanlarının hiçbir kıymeti yok. Alanında uzman her biri pırlanta değerinde diğer hekimlerin uyarılarına kulaklarını tıkamış vaziyette. İki tane maske vermeyle çalışan sağlığı korunmaz efendiler. Hastanede hekimleriz halen haddinden fazla hasta bakmaya zorlanıyor, hastanede doğru düzgün havalandırma sistemleri yok ve bunun için 6 aydan beri parmağını kımıldatan da yok.

Vatandaşlar kan merkezinde, ultrason ve tomografi kuyruğunda, acil servis içinde, heyet odalarında üst üste ve bu konuda bir planlama bile yok. Bir de başhekimden randevu alıp görüşmeye gidin bakalım. Başhekimlik katında güvenlik sizi durdurup içeri sırayla alıyorlar, ki doğru olan bu. Ama geri kalan tüm hekimler ve sağlıkçılar için doğru düzgün bir yavaş iş akışı bile sağlanmıyor."

"Durumu müezzin beye söyleyin en azından o sizden daha şeffaf"

Binzet, "Bir sözümüz de İl Hıfzıssıha Kuruluna. Bu kurulda tarım müdürü var, il özel idaresi genel sekreteri var, milli eğitim müdürü var, çevre ve şehircilik müdürü var ama mesela sahanın tam içinde, cephenin tam önünde olan göğüs hastalıkları uzmanı, anestezi uzmanı, mikrobiyolog, radyolog ya da enfeksiyon hastalıkları uzmanı yok. Herhalde sayın tarım müdürüne ayvaların çiçek açma zamanı, şehircilik müdürüne de inşaatlardaki birim maliyet planı sorulacak?Bizi ya da halkı bilgilendirmeyecekseniz bari müezzin beye durumu söyleyin. En azından o sizden daha şeffaf." ifadelerini kullandı. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha