Cumhuriyet Halk Partisi'nin Doğu ve Güneydoğu'dan 22 il başkanı Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında düzenlenen, “İktidar Yürüyüşü Toplantısı”nda bir araya geldi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin de katıldığı toplantıya CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet'in yanı sıra Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van il başkanları hazır bulundu. Toplantıda il başkanları, başkanlık görevini yürüttükleri kentlerin sorunlarını anlattı.

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, Adıyaman'da sorunların kronikleştiğine işaret ederek, "Esnaf, emekli, memur umutsuz, gençler geleceksiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin umut rüzgarı Adıyaman'ı da sardı. Hedefimiz Adıyaman'da ve tüm kentlerimizde Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak" dedi.

Salıcı, Doğu ve Güneydoğu'da da partinin oylarını arttırmak istediklerini belirterek, "31 Mart yerel seçimlerinden sonra oluşan hava, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde de oldu. Oyumuzun düşük olduğu yerlerde bile partimiz adına fırsat penceresi açıldı” dedi.

"umut rüzgarı Adıyaman'ı da sardı"

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet de Adıyaman'ın sorunları hakkında bir sunum yaptı. "Mart'ın sonu bahar" sloganıyla 31 Mart'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin yakaladığı rüzgarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya da umut verdiğini ifade eden Başkan Binzet, "Ülkemizde yaşanan genel sorunlar lokal olarak kentimizde de mevcut. Hak ve adaletsizlikten Adıyaman da payına düşeni aldı. Çözüm bekleyen sorunlar artık kronik bir hal aldı. İşsizlik en büyük sorun. Tarım, hayvancılık bitme noktasına geldi. Esnaf kepenk kapatıyor. Esnaf, emekli, memur umutsuz, gençler geleceksiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin umut rüzgarı Adıyaman'ı da sardı. Hedefimiz Adıyaman'da ve tüm kentlerimizde Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak" ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha