Köseler, açıklamasında, "Ülkemizde ne yazık ki, her gün kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti haberleri almaya devam ediyoruz."dedi.

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin önüne geçilemediğini hatta artarak devam ettiğini vurgulayan Köseler, şöyle devam etti:

"Yoksulluk kıskacındaki kadınlar şiddete maruz kalıyor ve kadınla iktidarın çıkmaza soktuğu ekonomik krizin de bedelini hayatları ile ödüyor. 2002-2020 yılları arasında 15 binden fazla kadın cinayete kurban gitti, işlenen bu cinayetlerin en az yarısı aile içi şiddet sonucu gerçekleşti. Bugün gelinen noktada, 18 yıllık AK Parti iktidarının cinsiyet eşitliği konusunda bütün dengeleri kadınlar aleyhine çeviren politikaları, kadınları hayatın her alanında eşitsiz bir hayata mahkum ediyor. AK Parti tarafından ısrarla kadın ve erkeğin eşit olmadığı söylemlerinin kullanılması, kadınlara şiddet, işsizlik, yoksulluk olarak dönüyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmakta, kadınların ekonomik bağımsızlığını sağlamakta ve Türkiye'nin kurucu partisi olarak bir kez daha elimizi taşın altına koymakta kararlıyız."

Köseler, Cumhuriyetin ilk yüzyılında kadınlar olarak büyük kazanımlara ulaştıklarını belirterek, "Ancak bunları asla kâfi göremeyiz. İkinci yüzyıla ilerlerken, CHP olarak kadın erkek eşitliğini sağlamayı asli görevimiz sayıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 2. yüzyıla çağrı beyannamemiz bu inancımızı ve kararlılığımızı yansıtıyor. Cumhuriyet ile birlikte, kadınların da mücadelesinin sonucunda, kazanılmış tüm haklarda imzası olan CHP, ikinci yüzyılda kadın-erkek eşitliğini hayatın her alanında sağlamayı da görev biliyor, bu inanç ve kararlılıkla çalışıyor. Devrimleri devrimlerle sürdüreceğiz, ülkemizi çağdaş demokrasiye kavuştururken, toplumsal cinsiyet eşitliğini de sağlayacağız. Çünkü bu bir talep değil, lütuf hiç değil, haktır. İnanıyoruz, yapacağız."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha