Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. yılını yayınladığı mesajla kutladı.

Cumhuriyetin ilanı ile tebaanın yerini yurttaşın aldığını vurgulayan Başkan Binzet, "Cumhuriyete giden süreç emperyalizme karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Tarihimizdeki en köklü dönüşüm olan cumhuriyet, egemenliğin kaynağını ulusta bulan anlayıştır. Saltanat kavramının yıkılması ve milli iradeye dayalı devlet düzeninin gerçekleştirilmesi ile tebaanın yerini yurttaş almıştır. Türkiye Cumhuriyeti tüm yurttaşların ilke ve ideal beraberliği üzerinde kurulmuştur. Cumhuriyet, gücünü tüm yurttaşların, hakları, eşitliği ve bütünlüğü ilkesinden almaktadır." dedi.

Cumhuriyet coşkusunu yaşayacağız

Yasaklamaların ve kısıtlamaların cumhuriyete olan bağlılığı hiç bir zaman dile getiren Başkan Binzet, cumhuriyet coşkusunun bu yıl da her yerde yaşanacağına işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Milli bayramlarımızın hiç bir yasak ve kısıtlama olmadan coşku ile kutlandığı Türkiye özlemi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile sona erecektir. Bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu her yerde yaşayacağız. Bu vesile ile bir kez daha Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve gönül borcu ile anıyorum. Demokrasinin, bağımsızlığın, uygarlığın ışığı cumhuriyetin ilan edilişinin 97. yıl dönümü kutlu olsun. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.''

Kaynak : PHA
Kaynak: pha