CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, yaptığı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla 1 Mart 2021 tarihi itibariyle okulların bir bölümünün açılmasının doğru bir karar olmadığını belirterek virüsün son bulmadığı ve hastalığın seyrinin düşmediği bir dönemde yüz yüze eğitimin yapılmaması gerektiğini kaydetti.

1 Mart 2021 tarihi itibariyle Adıyaman genelindeki tüm resmi ve özel ilkokullarda, bu ilkokulların bünyesindeki anasınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılmasına tepki gösteren Buluş, şu ifadelere yer verdi:

"Bu okullarda yüz yüze eğitimde ilgili yazıdaki çizelgelerin uygulanmasına, diğer derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla işlenmesine yönelik alınan karar yanlıştır. İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı’nda, 'Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 05/02/2021 tarih ve 202/184459 sayılı yazısı gereği, belirtilen çizelge doğrultusunda tüm resmi ve özel ortaokulların 8. sınıflarında haftada 22 ders saati, imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında ise haftada 24 ders saati yapılmasına, okul yönetimlerince ders saatlerinin 30 dakika, teneffüslerin 10 dakikadan az olmamak kaydıyla belirlenerek yüz yüze eğitime başlanmasına, ilgi yazıdaki Ek-5 ve Ek-6 çizelgelerinde yer almayan diğer zorunlu ve seçmeli derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesine, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirlerin okul idarelerince alınmasına' şeklindeki resmi yazıyla okulların açılmasına karar verilmiştir.

"Sosyal mesafe kurallarına uyulsa bile eğitimin başlatılmaması gerektiğini düşünüyoruz"

Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından son paylaşılan Kovid-19 haritasında Adıyaman ilimiz virüsün en çok yaygın olduğu iller arasında yer almaktadır. Ancak bu haritaya ve verilere rağmen halen okulların açılanacak olma kararı üzerinde ısrarla durulması doğru bir karar değildir. Yetkililerin hayatın normale döndüğü veya ilimizde virüs oranının düşmesi halinde alınacak olan kurallarla eğitimi başlatması doğru olacaktır. Bizler bu süreçte sosyal mesafe kurallarına uyulsa bile eğitimin başlatılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü çok zor ve dikkat edilmesi gereken bir süreçten geçiyoruz. Onun için Adıyaman’da eğitimin başlaması için alınan kararın ertelenmesi gerektiğini düşünerek, bu konun yakından takipçisi olacağız." dedi.

"Kaç öğretmene ve öğrenciye aşı yapıldı?"

Yüz yüze eğitimin okullarında başlanmasına karşı olduklarına dikkat çeken Buluş, "Yetkililere birkaç sorumuz olacak. Kaç öğretmene ve öğrenciye aşı yapıldı? Okullarda hijyenik ortamın sağlanması için yeterli sayıda temizlik ve sağlık personeli alındı mı? Bu sorularımıza yetkililerden cevap bekliyoruz. Pandemiye karşı güvenlik tedbirleri alınarak ve uygun koşullar sağlanarak yüz yüze eğitim ve öğretime tüm okullarda başlaması elzemdir. Yüz yüze eğitime başlamak için öğretmenlerimizin ve okullarda çalışan tüm personelin aşılanmış; bilim kurulunun açıkladığı gibi sınıf mevcutlarının düşürülmüş, öğretmen açığının kapatılmış, sağlık ve temizlik personeli ihtiyacının karşılanmış olması gerekirdi. Okulların yüz yüze eğitim ve öğretime geçmesinin ön koşullarından biri öğretmenlerin ve çalışan personelin aşılanmış olmasıdır. Yüz yüze eğitim ve öğretim başlamadan önce koşulların uygun hale getirilmesi gerekirdi. Kamuoyunun bu süreçte kaç öğretmenin aşılandığını, kaç dersliğin yapıldığını, sınıflarda kaç öğrencinin bulunacağını, alınan güvenlik tedbirlerini ve temizlik personelin yeterli olup olmadığını bilmeye hakkı var." şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha