CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, AK Parti ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Çok geciken bir ziyaret oldu. Biz iadeyi ziyarette bulunmak maksadıyla geldik. Bugün siyasette diyalog çok önemli, memleketimizin hayrına olan her işte yan yana olacağız. Başkanımın da belirtiği gibi 15 Temmuz'da yapılan ihanet darbesinde bizler genel başkanımızın da yeni kapıdaki katılımıyla hepimizi harekete geçirdi. Bizler ilimizde yapılan mitinge katkıda bulunmak amacıyla sayın valimizin isteği üzerine hepimiz birlikte kol kola tutuşup bir mesaj verdik. Bu ülkeyi hainlere teslim etmeyeceğiz, bugün de söylüyoruz, bu memleketi birilerinin emrine vermeyeceğiz. Bu memlekette bütün insanları mutlu edeceğiz, farklı düşünceler olabilir ama vatan hainliği anlamında kimseyi affetmeyiz. Türkiye belli bir yere geldi ama neyle geldi, severek geldi, biz her zaman şunu söylüyoruz; devlet, vatan ve bayrak diyoruz. Bizim için çok önemli, biz bunlara her zaman sahiplik ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Bu anlamda hiçkimse bizden farklı şey beklemesin, biz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyız, herkes de birinci sınıf vatandaşıdır. Türkiye'nin bir yerini sürgün kabul edenler, bir yerini de lüks kabul edenlerden değiliz, biz Türkiye'nin bütün illerini, 81 ilini bütün insanlarını farklı düşünceler, farklı inançlar, mezhepler olabilir ama insan olarak mutlaka ama mutlaka yanyana olacağız ve ülkemizi bu anlamda mutlu kılmaya çalışacağız" dedi.

Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez ise şöyle konuştu:

"Öncellikle bu nazik ziyaretlerinden dolayı başta CHP İl başkanımızın şahsında tüm yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyesi ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Adıyaman olarak bir kez daha güçlülüğümüz ispat ediyoruz, sağolsun sayın başkan bizi ziyaret etmekle hem nezaketlerini gösterdiler hem de Adıyaman'daki toplumsal uzlaşının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldular. Malum referandum süreci içerisindeyiz farklı partileriz, farklı görüş ayrılıklarımız, farklı düşüncelerimiz olabilir ama az önce de başkanımızla da konuştuk. Önemli olan Türkiye'nin menfaatleri, önemli olan birbirimize saygımız, sevgimiz, hepimizin tek bayrak, tek vatan altında bir arada yaşıyor olmasıdır. Bu hareketten dolayı, bu düşünce tarzından dolayı bende bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim gidecek başka bir ülkemiz yok, bundan başka bir memleketimiz olabilir ama gidecek başka bir ülkemiz yok, dolayısıyla bunların değerini, kıymetini bilmek zorundayız. Her türlü görüş ayrılıklarımıza rağmen ülkemizin menfaatleri doğrultusunda söz konusu olduğunda bir araya gelebileceğimizi bir kez daha gösteriyoruz. Bu nazik ve anlamlı ziyaretlerinden dolayı CHP il Başkanımıza ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum"

Mehmet Yıldırım, MHP ziyaretinde ise şunları söyledi:

"Daha önce gelecektim, başkanımızı sık sık görüyordum, gelecem dedim, bugüne denk geldi. Ziyarette geciktiğimiz için özür diliyorum. Bu ara tabi Türkiye'de bütün siyasi partilerin birlikte hareket etme noktasında biz MHP'yi de yanımızda görmek istiyoruz. Cumhuriyetçileri, vatanını milletini seven bütün insanları doğru yerde olmasını diliyorum, doğru karar vermesini bekliyorum. Bunun için önce Adıyaman'da siyasi partilerin diyalog içerisinde olmalı, güzel bir Adıyaman olur. Adıyaman bizim için çok önemli bir ilimiz çünkü biz burada yaşıyoruz, burada yaşadığımız içinde herkesin mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamasını diliyorum. Bu anlamda bütün partilere gideceğiz, bütün partillerle diyalog kuracağız ve yapılmak istenen açıkça cumhuriyet halk partisi aylardır bunu savunuyor, bizler ülkemiz için anayasa değişikliğini gerektirecek hiçbirşey yokken, keşke anayası değiştirmesi gereken eğer terörü bitirecekse başımla gözüm üstüne, işsizliği bitirecekse başımla gözüm üstüne, yapılmak istenen tek adam yönetimine cumhuriyetten tek adam yönetimine geçilmesini doğru bulmuyoruz. Bunun için ziyaretimizin sebebinin de bir tanesi de budur. Diyalog içerisinde olacağız, doğrular neyse onu tartışacağız. Sayın başkanımı da seviyorum, sık sık görüşüyoruz, bu anlam da bizi kabul ettiği için de teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum"

MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün ise "Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı bizi bu ziyaretleri onurlandırmıştır, kendilerine teşekkür ediyorum. Partiler arasında sık sık bu ziyaretlerin olmasında ben fayda görüyorum. Malumunuz Türkiye'nin ve Adıyaman'ın gündeminde bir referandum olayı vardır. Nisan ayında muhtemelen referandum yapılacak, meclisde böyle bir karar çıktı. MHP olarak bu referandumdaki oyumuzun rengi 'evet'tir. Biz genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli'nin ve genel merkezimizin görüşleri doğrultusunda 'evet'in Türkiye için hayırlı olacağına inanıyoruz  ve oyumuz 'evet'tir ancak 'hayır' diyenler de bizim kardeşimizdir. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız, birbirimize görüşlerimiz ayrı da olsa saygımız, sevgimiz mevcuttur. Sayın CHP il başkanı saygıdeğer bir kardeşimizdir, zaman zaman siyasetten de olsa beraber oluyoruz. Onların görüşlerine saygı duyuyoruz, 'hayır' diyenlerde bizim kardeşimizdir ama Türkiye'nin gerçekleri olarak MHP olarak görüşü 'evet' görüşündedir. Adıyamanlı hemşerimizin de Nisan ayında yapılacak oylamada 'evet' demeye davet ediyoruz ancak hemşerilerimizden ve partililerimizden beklentimiz; kırmadan, dökmeden, birbirine sabırla hareket ederek, saygıyla hareket ederek siyaset yapmamızdır. Bugünkü ziyaretin göstergesi de saygı ve sevgidir. CHP il başkanı ve yönetimine bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber