Parti binasında 14 Şubat sevgililer günü nedeniyle kadınlara çiçek takdim eden Çakmak, partililer ile sohbet edip aldıkları bayrağı daha iyi yerlere taşımak adına çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
Görevi devreden CHP Adıyaman eski İl Başkanı Mehmet Yıldırım, “Görevimiz bugün sona erecek. Ve yeni seçilen Deniz Çakmak ve yönetimdeki arkadaşlara başarılar dilerken, onlara keşke şunları yapabilseydim dediğim birkaç konu vardı. Ben disiplinli çalıştırmak isterdim ama buna zamanın yetmedi. Olması gerekeni yapamadığım içinde ben bu partililerden özür dilerim. Örgütü tanımayanları tanımayacaksınız. Bu örgüt herkesin üstündedir. Ben bu örgüt tanımıyorum diyenin bu partide işi yoktur. Genel başkanın da dediği gibi bir şey olmak için buraya gelenler olmadığı zaman küsüp gidecekse, onları kapı önüne genel başkanda koyacak, sizde koyun. 2019 seçimlerine gideceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin varlığı ile yokluğu arasında geçecek bu seçimde mutlaka ve mutlaka küsen olmaz, siyasette yanlış olan küsmektir. Yanlış olan sırtını dönmektir. Benim adayım seçilmedi diye bu parti önünden geçmeyeceksen o zaman buraya gelmene gerek yok.  Biz birlikte olabilirsek ancak Türkiye’yi bu beladan kurtarabiliriz. Başımıza ne geldi ise hep birbirimize güvenmeyerek birbirimize yanlış yaparak geldi. CHP herkesin partisidir. Bugün Deniz Çakmak kazanıyorsa yarın bir başkası gelecektir. Dün ben vardım, bugün ben görevde değilim. Partiliyim, partimin sonuna kadar da yanında olacağım” dedi.
CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak ise şunları kaydetti:

"Aslında bugün çok güzel bir gün. Aynı zamanda sevgililer günü bugün. Gençlerimizin özellikle sevgililer günü kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisinde yeni bir dönem başlayacak. Özelikle gençlik ve kadının ön plana çıktığı bir dönem başlayacak. Bu anlamda Adıyaman’ın tütün işsizlik olsun. Sıkıntılar ile mücadele edeceğiz. Farklı bir muhalefet ile karşı karşıya kalacak, AK Parti hükümeti. Adıyaman için. Şuan tepkiler çok güzel geliyor. İnşallah bu gençlik heyecanımızı sahaya da yansıtacağız.  Ve sahada dokunmadık, sıkılmadık el kalmayacak. Mücadelemiz o yönde olacak. Adıyaman’ımızı bir adam daha öteye taşıyacağız. Ben teknik bir insanım, mimarım kendim. Özellikle belediyemize iyi muhalefet edeceğiz. Belediyemize yol göstereceğiz. Şuanda belediye başkanımızın olmadığı bir belediye tarafından yönetilmekteyiz. Çünkü danışman atanmış. Ne yazık ki o kadar acizizki dışarıdan atama ile şuan da Adıyaman yönetiliyor. Maalesef öncelikle bunun mücadelesi içinde olacağız. Halkımızın yanındayız” 
İptal olan seçime ilişkin açıklama yapan Çakmak, “3 aylık bir seçim dönemi yaşadık. İlk defa oldu. Adıyaman’da bunun hemen sebebini anlatmak isterim. Çoğu arkadaşımız bilmedi. Bu seçim neden iptal oldu. Biz 30.12.2017 bir seçim yaşadık. Maalesef o seçimde bir mücadele ettik. O seçimde o seçimi kaybettim. Ama bizde kazanan kaybeden yok. Kim kazanmış kim kaybetmişse de sonuç da CHP kazanmıştır. Maalesef sosyal medyada bazı belediye başkanlarımız, bazı arkadaşlarımız sosyal medyada Deniz Çakmak atılmalı, Hanifi Çavuş atılmalı diye sosyal medyada paylaşımda bulundu. Fakat biz yine de hiçbir şekilde itaat etmek istemedik. Ama o kadar çok  konuşuldu ki YSK başvurmak zorunda kaldı. Ben seçimi kaybettiğimde çok kötü hastaydım. Hastaneye giderken arkadaşın bir tanesi dedi ki Deniz Çakmak bu seçim kazansaydınız da bu seçim iptal edecektik. İfadesini kullandı bana. Meğerse arkadaşımız hem Malatya’da hem Adıyaman’da il delegesi, bu seçimi iptal etmek için önceden böyle bir komplo hazırlamışlar. Tabi bu olayda benim ilçe başkanım hiçbir sucu yok. O şahıs daha önceden partimizde üye olan bir arkadaşımız. Bu itiraz dilekçesi YSK sunduğum zaman YSK’da partimizin temsilcisi olan avukat arkadaşımız yanımıza geldi ve bana teşekkür etti. Deniz bey bu seçimi iptal etmemiş olsaydık, genel başkanımızın seçimi iptal olacaktı. Çok önemli. Biz bu zihniyete karşı mücadele ettik. İyi ki de iptal olmuş. Bu seçimi hangi il başkanı kazanırsa kazansın. Kazanmış olan il başkanı, kaybeden il başkanımızın yanına nezaketen gidip bir kahve içer ve gönlünü alır. Bizim büyüklerden bildiğimiz bu. Yalnız sayın Bilgiç ben özellikle telefon açtığım halde kesinlikle ve kesinlikle gelmeyeceğini söyleyip, telefonu yüzüme kapattı. Arkadaşlar ben il başkanıysam, Mustafa Kemal'in koltuğunu temsil ediyorum. Hiçbir zihniyet Mustafa Kemal’in makamına saygısızlık edemez. Hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğim. Bugün 5 belediye başkanıma tek tek telefon açtığım halde gelmediler. Bu zihniyetle mücadele edeceğiz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Solumuz, sonumuz açık olsun, saygılar sunuyorum.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha