CHP Ekonomi Masası Heyeti Adıyaman'da Ekonomi Çalıştayına katılmak üzere gelen CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım,  CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, ilk olarak tütün pazarı esnafını ziyaret ederek burada esnafın sorunlarını dinlediler.

Heyet daha sonra Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonunda esnaf odaları, baro, dernekler, muhtarlar, iş insanları, sanayiciler, kooperatif başkanları ve kanaat önderlerinin katıldığı toplantıya geçti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından heyet Adıyaman'daki ekonomi ve yapılan yatırımları değerlendirdi. Ekonomi Çalıştayının ardından CHP heyeti parti binasına geçti. 

Burada basın açıklaması yapan CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,"Cumhuriyet Halk Partisi'nin darbelere karşı tavrı çok nettir. Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız, mokasenle yapılan darbeye de karşıyız. Adıyaman'dan bir kez daha tekrarlıyorum. Türkiye'de askeri darbe dönemi bitmiştir. İlk seçimlerden sonra milletimizin oylarıyla da 20 temmuz 2016 beri süren sivil darbe dönemi de kapanacaktır. Milletimizin 300 yıllık medeniyet rotasını da, pusulası da bellidir. Türkiye medeni dünyanın birinci sınıf demokrasiler ailesinin şerefli bir üyesi olacaktır." dedi.

"Bazı ilçelerin vaka sayıları AK Parti kongresinden sonra patladığı söylendi"

AK Parti kongresinden sonra virüsün patladığını belirten Öztrak, şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan şahsım hükümeti Türkiye'yi küresel salgın yeni merkez üssü yaptı. Nüfusuna oranla en yüksek vaka sayısı bizde günlük vaka sayıları 55 bini aştı 60 binlere gidiyor. Günlük vefat sayıları 250'i aşmaya başladı. Peki buraya nasıl geldik? Erdoğan'ın şahsım hükümetinin tedbirleri zamanında almaması bilim kurulunu dekor yapması aşı tedarikinde gecikilmesi sonucunda bugün bulunduğumuz yerdeyiz. Ve elbette AK Parti Genel Başkanın milletin sağlığını hiçe sayıp partisinin kongrelerini lebalep birde üstüne millete kötü örnek olması sonucunda bu noktaya geldi.

Gezdiğimiz bazı ilçelerin vaka sayıları AK Parti kongresinden sonra patladığı söylendi. AK Parti'nin büyük kongresinin yapmasının üzerinden tam 15 gün geçti. Son 15 gün içinde aşısı yani çaresi virüs yüzünden 2 bin 739 yurttaşımızı kaybettik.  Memlekette darbemi arıyorsunuz? Darbe işte budur. Bu milletimizin canına, sağlığına yapılan darbedir. Virüs Allah'tan ama tedbir almakta kuldan aşılamada da büyük adaletsizlikler yaşıyoruz. Kim öncelikli? Kim ayrıcalıklı? Bunlar bir birine karışmış vaziyettedir."

"2021'de 1 milyon 268 bin yurttaşımızişini kaybetti"

Ramazan Bayramı'nda emekliye en az bin 500 lira ikramiye verilmesini isteyen Öztrak,"Emekli ikramiyesine 3 yıldır zam yapılmıyor. 2018'den bu yana bin liralık bayram ikramiyesi enflasyon karşısında eriyip kuş oldu. Bin liranın yarısını enflasyon canavarı götürdü. Biz onun için diyoruz ki; Ramazan Bayramında emekliye en az bin 500 lira ikramiye verin emeklilerimiz torunlarına bayram harçlığı verebilsin çocuğuyla yalandan da olsa bir bayram edebilsin. 2021'de 1 milyon 268 bin yurttaşımız işini kaybetti bırakın yeni iş bulmayı çalışan adam işinden oldu. Son 2 yılda 2 milyon çalışanımız konuşamaz hale geldi. Şimdi işsiz 10 milyon 287 bin gerçek işsizlik oranı da yüzde 30'a çıktı."dedi.

'FETÖ tarzı bir kumpas kurulduğu ayan beyan görünüyor" 

Emekli amiraller Kılıçdaroğlu'ndan emir aldı diyerek iftira atıldığını öne süren  Öztrak,"Son bir haftadır kabak tadı veren komediyi sahneliyorlar. Ununu elemiş, eleğini asmış amirallerin aldıkları bir açıklama üzerinden darbe mağduriyeti çıkartmaya özeniyorlar. Mağduriyet çıkartmaya çalışsalar neyse birde bu emekli amiraller Kılıçdaroğlu'ndan emir aldı diyerek bize de iftira atıyorlar. Yetmiyor bu amirallerin ailelerini de fişliyorlar. Bu fişlemeleri de basına sızdırıyorlar hemde böyle göz önünde göstere göstere açıklaya açıklaya bunu göstere göstere yapan kim? Erdoğan şahsım hükümeti dün emekli amirallerin açıklamasını basına sızdıran hükümete yakın gazeteci önemli bazı itiraflarda bulunmuş ne yaptığını açıklamış demiş ki; "bu duyuru yayınlanmadan önce Erdoğan'ın bir bakanının elindeymiş" yani ortada FETÖ tarzı bir kumpas kurulduğu ayan beyan görünüyor."şeklinde konuştu.

CHP heyeti basın açıklamasının ardından kentte esnafları ziyaret ederek ayrıldılar.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha