Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan İl Başkanı Deniz Çakmak, "Bugün milletvekilimiz sayın Abdurrahman Tutdere ile sabahın ilk saatlerinde Adıyaman tütüncüler pazarını ziyaret edip, onların hem dertlerini dinledik hem de tütün ile ilgili fikir alışverişi yaptık"dedi.

"Görünün o ki tütün ile geçimini sağlayan  Adıyaman çifçi ve esnafı için yasanın belirsizliği kooperatiflerin kurulma ve vergi oranların yüksek olma korkusu sebebi ile Pazar’da bir tedirginlik hakim" diyen Çakmak, şunları kaydetti:

"Yapılan yasa ile ilgili daha önce hem sayın vekilimiz hem de bizler tavrımızı net olarak ortaya koymuştuk. Bu yasanın bu hali ile Adıyaman tütününe yasak getirdiğini, tütün üreticisi ve satıcısı olanlara hiçbir iyileştirme getirmediği gibi hapis cezası başta olmak üzere ağır yaptırımlarla tütüne yasak getirdiğini hep dile getirdik. Bu sabah ise özelikle üretici, tütününün ambarda çürüdüğünü, alıcı bulamadığını, çokça dile getirdi. Satıcı ise ürüne pazar bulamadığını, bu sebepten alamadığını dile getirdi. Doğrusu bu bizi şaşırttı çünkü iktidar özelikle tütün yasasını savunurken, dışarıdan  gelen tütüne vurgu yapardı, bu da şu demek; yasa sadece yasağı getirmiyor, cezayı getirmiyor, birde Pazarı tüketiyor. Bu da Adıyaman’ın marka değeri olan tütününe en büyük darbedir. Bir tarafta ürünler depolarda çürüyecek, diğer tarafta yurt dışı menşeli sigaralar vasıtası ile milyarlarca dövizimiz dışarı akacak, akıl alır gibi değil, bu olsa olsa akıl tutulmasıdır. Burdan emeği ile geçinen tütün üreticisi ve esnafının pazarından iktidara sesleniyorum; reklam panolarına astığınız tütün yasağı kalktı sözünü gerçeğe dönüştürün, haydi bekliyoruz, hodri meydan. Seçimlerde söz ver, sonra arkana bakma, bu doğru değil, biz söz verdik, seçimlerde halkın içinde olacağız dedik ve sözümüzün arkasında duruyoruz.  Adıyaman’da nerde bir sorun varsa CHP orda olacaktır, vekilimiz ve örgütlerimiz ile biz sahada halkımız ile olmaya devam edeceğiz"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha