CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya’yı ziyaret etti. 
Tutdere, beraberinde CHP İl Örgütüyle beraber Adıyaman Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyarette gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tutdere, Sahabe Projesinden, Menzil Yoluna, Çelikhan ve Gerger ile Adıyaman sorunlarına dair açıklamalar yaptı. 

-“SÖZLERİM ÇARPITILDI”

Battı-Çıktı projesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Tutdere, "Mecliste Adıyaman sorunlarını sürekli gündeme getiriyorum. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğim. Sorunlar çözüme kavuşacaktır. Kavuşmaya da devam edecektir. Önceki gün Menzil yolunu gündeme getirdim. Yetkililere Menzil yolunu sordum. Menzil’e yapılan yolun Gerger’e de, Çelikhan’a da yapılması gerektiğini savundum. Ama konu başkaları tarafından çarpıtıldı. Menzil’e de yapsınlar, Adıyaman’ın diğer ilçelerine de yapsınlar. Yıllardır Gerger yolu sıkıntıda eğer yolu doğru olsaydı iki ayda bir değil, ayda bir giderdim. Gerger’i bugüne kadar mecliste bu kadar adının geçtiğini hiç duymadım. Gerger ve diğer ilçelerimizin yollarını yapana kadar meclis gündemine taşıyacağım." şeklinde konuştu. 

-“SAHABE PROJESİNİ BİTİRECEĞİZ”

Tutdere, yıllardır bitirilmeyen Sahabe Projesiyle ilgili müjdeli haberi vererek , “ Sahabe Projemiz yıllardır tamamlanmadı. Biz istiyoruz ki projemiz bir an evvel bitsin ve inanç turizmime kazandırılsın. Daha önceden Sahabe Projesiyle ilgili AK Parti Milletvekili Sayın Ahmet Aydın’ın açıklamaları olmuştu. Sayın Aydın yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sahabe Projesinin bitirileceğini söylemişti. Biz de ana muhalefet olarak yakından takip ediyoruz. Eğer hükümet Sahabe Projesini tamamlamazsa biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıracağız.” ifadelerini kullandı. 
Tutdere, Adıyaman Milletvekilleriyle sürekli iletişim halinde olduğunu dile getirerek, “ Adıyaman için parti gözetmeksizin her türlü desteği veriyorum. Bundan sonra da aynı desteği sürdüreceğim. Özellikle Gerger, Çelikhan, Sincik gibi ilçelerimizin yollarını gündemde tutacağım. Adıyaman’ımızın her türlü sorununu dile getireceğim.” dedi. 

-“KONUŞULANLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ise,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Adıyaman milletvekillerimizi yakından takip ediyorum. Adıyaman’ın sorunlarını meclise taşıyan çok değerli milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ediyorum. Sorunlar için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Mecliste de Adıyaman’ımızın sesi olan değerli milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bizde gazeteciler olarak sorunların ve konuşulanların takipçisi olacağız.” dedi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha