CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın en önemli yolu olan Atatürk Bulvarı’nda yaşanan onlarca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasına rağmen bugüne dek yayalar için yeterince önlem alınmamasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu.

Hâlâ önlem alınmadı

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Bulvarı’nda, sinyalizasyon sistemi bulunmayan yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan ve henüz 21 yaşında olan Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden Elif Dağdelen ile 27 yaşındaki Emine Şevval Aytemir hayatını kaybetmişti. Buna karşın Adıyaman Belediyesi ve Karayolları Şube Şefliği konuyla ilgili henüz bir önlem almadı.

Milletvekili Tutdere Bakanlığın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu;

1- Adıyaman’ı baştan başa ortalayan Atatürk Bulvarı üzerinde trafik güvenliğini sağlamak ve can kayıplarının önüne geçmek adına yoğunluğun had safhada olduğu Üniversite Kavşağı, Yeni Valilik Binası karşısındaki kavşak, Saat Kulesi Kavşağı, mevcut Hükümet Konağı önünde bulunan kavşak, İl Özel İdaresi karşısında bulunan kavşaklara battı-çıktı yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

2- Atatürk Bulvarı üzerinde bugüne kadar yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

3- Nissibi Köprüsünün yapılmasıyla Diyarbakır’a ulaşımın daha kolay olması neticesi daha da artan Atatürk Bulvarı trafiğini rahatlatmak adına (kamyon ve otobüs güzergahlarının başka bir yoldan yapılması, belirli saatlerde kamyon ve otobüs geçişine müsaade edilmemesi vb. ) yapılan veya yapılması planlanan bir çalışmanız var mıdır?

4- En son 03/01/2019 tarihinde iki üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı yaya geçidinden önce herhangi bir sinyalizasyon sistemi var mıdır? Buraya sinyalizasyon sistemi yapmayı düşünüyor musunuz?

Editör: Adıyaman Haber