Çavuş, yaptığı açıklama, fakir ve fukaranın ırgat şehri Adıyaman'da bin 500 lira asgari ücretin lüks sayıldığını, buna rağmen fakir fukaranın 700 ile bin lira arası ev bulmakta zorlandığını bildirdi.

Herkesin zor durumda olduğuna işaret eden Çavuş, "Şimdi basit bir matematik hesabı ile soruyorum; asgari ücretli bir iş için siyasilerin araya koyulduğu şehrimizde, asgari ücretli kazancının yarısını kiraya verirse, kalan para ile nasıl geçinir, çocuğuna kıyafeti nasıl alacak, mutfakta sıcak yemeği nasıl kaynayacak, sosyal hayata nasıl katılacak, 
ailesini nasıl geçindirecek, üniversite kazanan çocuğunu nasıl okutacak ? Çarşıda esnaflarımız astronomik rakamlarla dükkan kiralarken nasıl esnaflık yapacak, dükkanının önüne iki masa atmak için belediye uçuk rakamlar talep ederken, esnaf nasıl kazanacak, her gün kepenkler kapanırken, şehir göç verirken, bu sessizlik neden, niçin?"dedi.

Çavuş, şöyle devam etti:

"Çifçi kan ağlarken, köylü yasak ürün ile geçimini sağlamaya çalışırken, her şeyi güllük gülüstanlık göstermek niye? Toki neden fakirlere asgari ücretliye göre ödeme kolaylığı ile ev yapmaz? Yeni bir çarşı neden yaratılmaz ki bu dükkan kiraları üreten esnafı kepenk kapatan esnafa dönüştürür? Adıyaman imdat diyor, Adıyaman, yavaş yavaş tükeniyor ve herkes izliyor"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha