Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret ettiğini bildirdi. Tutdere, ziyaretinde 150 yataklı devlet hastanesi,  Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile doktor eksikliği konularını ele aldı. Adıyaman ve ilçelerinde sağlık alanındaki eksiklikleri dile getirdiğini belirten Tutdere, şunları ifade etti:" 150 yataklı devlet hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile doktor eksikliği başta olmak üzere Adıyaman’ımızın ve ilçelerimizin sağlık alanındaki eksikliklerini, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın taleplerini bizzat Sağlık Bakanına ilettik."

-“150 YATAKLI DEVLET HASTANESİNİ İSTİYORUZ”

Adıyaman Merkezde bulunan ve yurttaşlarımızın kolaylıkla erişebildiği Devlet Hastanesi geçtiğimiz yıllarda yıkılmış ve insanlar 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmeye mecbur bırakılmışlardır. Ancak Araştırma Hastanesinin şehrin doğu yakasında olması ve şehir merkezine uzak kalması vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açmaktadır. Buna çözüm olarak yetkililerce, yıkılan eski devlet hastanesinin yerine 150 Yataklı yeni Devlet Hastanesinin yapılacağı açıklanmış ancak bugüne kadar herhangi bir hastane inşaatına başlanılmamıştır. Konuyu pek çok kez meclis genel kurulunda gündeme getirmiş olmamıza rağmen konuyla ilgili bu zamana kadar somut adımlar atılmamıştır. Yakın zamanda mahalle muhtarlarımızın da toplanarak dillendirdiği bu konuyla ilgili daha fazla beklenmemesi ve vatandaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi için daha önce defalarca sözü verilen 150 Yataklı Devlet Hastanesinin bir an evvel yapılmasını ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını istiyoruz.  

-“KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ HAYAL OLDU”

Adıyaman Valiliğinin sitesinden yayınlanan Şubat 2019 tarihli il brifinginde Merkez İpekli Köyü mevkiinde yapılacağı, 2018 yılında başlayıp 2021 yılında bitirileceği belirtilen 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin inşaatına da bugüne kadar başlanılamamıştır. Mevcut hastanedeki doktor eksikliğinden dolayı hem hastalar hem de sağlık çalışanları ile doktorlar mağdur olmaktadır. Hastalar sabahın erken saatlerinde sıra alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmaktadır. Bu yoğunluklar sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için daha önce de pek çok kez sözü verilen hastanenin bir an evvel yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulması önem arz etmektedir.  

-“HASTALAR TEDAVİ OLACAK DOKTOR BULAMIYOR”

Adıyaman il Merkezi, Gölbaşı, Besni, Gerger ilçelerimiz başta olmak üzere tüm ilçelerimizde çeşitli branşlarda doktor eksikliği olduğunu, vatandaşlarımızın bu eksikliklerden dolayı çevre illere gitmek zorunda kaldığını, mevcut hastanelerin 650 bini aşkın Adıyaman nüfusunun taleplerini karşılayamadığını ileterek bu durumun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledik. Adıyamanlı hemşehrilerimizin sağlık yatırımları açısından mağdur edilmemesini ve Sağlık Bakanlığının bu konuda hassasiyet göstermesini arzuladığımızı belirttik. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha