CHP Adıyaman İl Başkanlığının 37.Olağan Kongresi Karapınar Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleşen kongreye, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Aslan Palalı, Siyasetçi Yazar Fatma Ulubey, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, belde belediye başkanları, çevre illerin il başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Adıyaman İl Başkanlığı'nın 37.Olağan Kongresinde saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Tutdere, “Değerli hemşerilerim birlik, beraberlik ve kardeşlik kongresine hepiniz hoş geldiniz. Bu kürsüden baktığın zaman gerçekten belki de son dönemlerin en güzel kongresini yapıyoruz."dedi.

-"PARTİMİZİN İBRESİ YUKARIYA DOĞRU"

Tutdere, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Salonumuz hınca hınç dolu, yol arkadaşlarımız, yoldaşlarımız burada omuz omuza hep birlikte burada iktidar olmanın heyecanıyla yan yana. Kongreler Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde, partimizde en önemli toplantılardır. Hepinizin de bildiği gibi il kongremiz, kurucusu ve genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlık yaptığı Sivas Kongresi'dir. Sivas Kongresi'nden bu yana hem kongrelerimiz hem kurultaylarımız, Türkiye'de bütün tabanla, bütün halkla her zaman heyecan uyandırmış ve her zamanda umut olmuştur. Biz de bugün Adıyaman’da İl kongremizi gerçekleştiriyoruz.

Şimdi 31 Mart seçimlerinde de bizler örgütlerimiz ile birlikte kenetlendik, kabul edersiniz etmezsiniz, eleştirirsiniz eleştirmezsiniz herkesin vicdanına bırakıyorum ama bir gerçeklik var. Adıyaman’da Cumhuriyet Halk Partisi'nin ibresi yukarıya doğru. Bugün tüm Adıyaman'da Cumhuriyet Halk Partisi umut olmuş durumda 31 Mart’ta biz ilçe sayımızı arttırdık, belde sayımızı arttırdık. İl genel meclisinde oylarımızı yükselttik arkadaşlar. 16 bin olan merkez oyu 22 bine çıkarttık. Dolayısıyla kendinize haksızlık yapmayın partimizin ibresi yukarıya doğru. Biz çalışırsak, kucaklaşırsak biz önümüzdeki süreçte Adıyaman’da ki milletvekili sayısını belki de 5’e çıkaracağız arkadaşlar bundan emin olun."

-"TÜTÜNÜ SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"

Çekişmeli geçen Kongrede açıklamalarda bulunan CHP Adıyaman İl Başkan Adayı Burak Binzet ise,

Milletvekili Tutdere'nin Adıyaman'ın sorunlarını mecliste sürekli dile getirdiğini anımsatarak, kendisinin de lokal olarak sorunlara değineceğini kaydetti.

Binzet, "7'nci aydan itibaren kaç olarak andığımız aslında elde kıyma tütünü hiçbir tarafa nakliyesi ve satışını yapamayacağız. Şuan da 2’nci 3’üncü aydayız geriye kaldı 4 ayımız ben basın açıklamamda da söylemiştim bu değerli delegasyon eğer bu yetkiyi bana verirse ilk önce lokalde bizim ekmeğimizi halletmemiz lazım, bizim köylerimiz tütün olmazsa hayatını sürdürmeye sahip değil. Bunun içinde kısmettir tabi eğer delegasyonun tercihi benim yönümde olursa Adıyaman 'dan Çelikhan’a kadar bütün örgütlerimle birlikte yürümek istiyorum. Tütünü bizler tekrardan söke söke alacağız. Bizim genel başkanımız 75 yaşındayken Ankara’dan İstanbul’a kadar adalet için yürüyorsa bizde Çelikhan’a kadar yürüyeceğiz."diye konuştu.

Türkiye’nin sorunlarının çok fazla olduğunu vurgulayan Binzet, "Bizim demokrasi mücadelemizi vere bilmemiz için ilk önce biraz sırtımızın pek karnımızın tok olması gerekiyor. Adıyaman’da karın tokluğu, sırt pekliği tütünden geçer arkadaşlar, tütün Adıyamanımızın en büyük problemidir."dedi.

-"TÜRKİYE AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ"

CHP Adıyaman İl Başkan Adayı Ali Murat Bilgiç de,Türkiye'nin 2001 krizinden sonra 2001’in özel koşulları altında, olağan üstü koşulları altında bir seçim yaşadığını ve çok düşük bir oyla AKP Siyasi İslami temsilen Türkiye’de iktidara geldiğini ifade etti.

Bilgiç, o günden sonra Türkiye'de bir parantez açıldığına işaret ederek,konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu parantez 17 yıl 18 yıl sürdü, bu parantezin içerisinde geçen dönemde 3 Y hedeflemişlerdi, sizleri seçmenleri bununla ikna etmeye çalışmışlardı. Ne dediler yoksulluğu yeneceğiz dediler, yolsuzlukla mücadele edeceğiz, yasakları kaldıracağız dediler. 3 Y olarak geçti. Şimdi geldiğimiz duruma bakalım, yoksulluğu yenebildiler mi ?memleketin tümünü yeşil karta muhtaç ettiler. Türkiye de 8 buçuk milyon insan 600 liranın altında gelir elde ediyor. İnsanlar çocuklarını doyuramadıkları için Valilik binaları önünde kendilerini yakıyorlar. Tayip Erdoğan’ın o korumalarına rağmen meclis grup toplantısında insanlar açız aç diye bağırıyorlar. Türkiye açlığa mahkum edildi.

Yoksullaştık, insanları sosyal yardımla geçinen sosyal yardıma muhtaç ilkeler haline dönüştürdü ve o sosyal yardımları vermeyi oy karşılığında pazarlık konusu yaptılar ama paraları gitti yeşil katlılara ya da 2022 sayılı yasa gereğince ücret alan yani emekli 65 yaş diye bildiğimiz yaşlı amcalara kimsesizlere verdikleri maaş da enflasyon yüzde 25 yüzde 12 olmasına rağmen sadece yüzde 5 zam yaptılar. Deniz tükendi, yoksullukta halimiz bu işsizliği anlatmama hiç gerek yok bütün fabrikalar kapatıldı, satıldı, üretim bitti, esnafın hali ise içler acısı."

-DELEGELER, OY PUSULASINDA İŞARETLEME OLDUĞU İDDİASIYLA SONUCA İTİRAZ ETTİ

Konuşmaların ardından CHP Adıyaman İl Başkanlığı'nın 37.Olağan Kongresi adayların yarıştığı seçimde 192 delege oy kullandı. 192 delegenin oy kullandığı seçimde 3 oy geçersiz sayıldı. Mevcut başkan, 59 oy, Ali Murat Bilgiç 65 ve Mehmet Burak Binzet 65 oy aldı.  Seçimde, delegeler, Mehmet Burak Binzet için kullanılan bir oy pusulası üzerinde kalemle işaretlemeler olduğu için itirazda bulundu.

Delegelerden alınan itiraz dilekçeleri ile oy pusulaları merkez ilçe seçim kuruluna götürülerek burada değerlendirilecek.

Seçim kurulunda yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda eşit oy alan Murat Bilgiç ile Mehmet Burak Binzet arasında kura çekimi ve ya seçimin yeniden yapılacağı öğrenildi. Kararın önümüzdeki günlerde belirleneceği belirtildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha