Başkanlık seçimi CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve partililerin katılımıyla gerçekleşti.

Seçim öncesi CHP’li Zeynep Saya’nın eşi Şeyho Saya CHP’ye üye oldu. Parti rozetini CHP Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Fatma Temiz Ünlü taktı.

Seçimde mevcut başkan Fatma Temiz Ünlü dışında aday olmadı. Tek liste ile seçime giren Ünlü, başkanlığa seçildi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, yaptığı konuşmada, “CHP'yi iktidara taşıyacak olan 81 ilde kongrelerimiz yapılıyor. Bu kongrelerimiz özgürlüğe, demokrasiye, barışa giden yolda hep birlikte yol alabilmemiz ve birbirimizden güç alarak yapılan kongrelerdir. Adıyaman benim hayatımda özel bir yere sahiptir. Kongrelerimiz bizim özgürlükçü demokrasi taşıyacak bir adım olacağına yürekten inanarak, hepinizi selamlıyorum. Partimizi iktidara taşıyacak olan Adıyaman kadın kollarında görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım ise “Ülkemizi yöneten, 15 yıldan bu yana AK parti son zamanlar da elini rahatlatmak için FETÖ'yü bahane ederek Türkiye’de Cumhuriyetin tüm değerlerini bitirmeye çalışıyorlar. Şuan TBMM devre dışı. Milletvekili olan adamın ne işi var hapiste? Bunların hangi partide oldukları çok önemli değil, ben onu milletvekili olduğu için savunuyorum. Gazeteciler, belediye başkanları hapisteler. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır. CHP parti tüzüğünde kadınlara yüzde 33 kota vermiştir” açıklamasını yaptı.

Partiye üye olan Şeyho Saya da bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Eşimin aktif bir siyasetçi olduğu burada belli. Özellikle benim burada gelip üye olmamı istedi. Her başarılı kadının arkasında güçlü bir erkek vardır. Tabi siyasal partiler, sol partiler kadınların etkin olduğu dönemlerde yükselmişlerdir. Kadının güçlü olduğu partiler daha başarıya sahip. CHP bu dönem iktidar olması dileğiyle bende CHP'nin aile ferdi oldum, bununla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Kadınların siyasetten alacaklı olduğunu ifade eden CHP’li Zeynep Saya da “Biz kadınlar siyasette alacaklıyız. Erkek yoldaşlar bize çok şey borçlular. İnsanın eşi ruh ikizidir. Siyasette ruh ikizimi yanımda hissetmediğimden eksik hissettim. Biraz öksüz, yetimim dedim. Ama şunun altını çizmek istiyorum; biz kadınlar nasılsa ruh ikizimizi yanımızda hissediyorsak, erkek yoldaşların benim gibi ruh ikizini buraya getirmesini talep ediyorum. Siyasi partiler kadınlara sonuna kadar açılmalı. En çok demokrasi ve barışa ihtiyacımız var. Biz CHP’lileri Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi 'bizim bir tek şeye ihtiyacımız; var o da çok çalışmak' Bizim iktidarımız konusunda bütün koşullar oluşmuş durumdadır. Bize ihtiyaç var. Bizimde tek ihtiyacımız daha çok çalışmak” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha