Çakmak, mesajında, 1 Eylül Dünya Barış günü ve aynı zamanda kardeşlik ve barış duygularının pekiştirildiği, mazlumun yanında olmanın, özü dara çekme ve gönülleri insan olma onuruyla yıkamanın ayı Muharrem orucunun ilk günü olduğunu kaydetti.

Türkiye'de adaletin kesinlikle yok sayıldığı, gün geçtikçe sayısı artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet olayları barışa her zamankinden daha da çok ihtiyaç duyulduğu zalimlere ve zalimleri koruyanlara karşı birlik olmanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Çakmak, şunları ifade etti:

"Oysaki bizler medeniyetlerin doğduğu, kadim topraklardayız bizler gelip geçiciyiz, bu toprakların bilgeliği kolay kolay geçmez. Hiçbir güç bizlere dedelerimizin, atalarımızın öğütlerini unutturamaz ve bu ülke sevdamızdan asla vazgeçiremez. Türkçe, Kürtçe, Lazca, Almanca, Gürcüce, Arapça, İngilizce konuşabiliriz ama en önemlisi 'insanca' konuşmak. Bizler ne zamanki ülkemizdeki tüm kardeşlerimizi gönül gözüyle görmeye başladıkça, ne zengin, ne büyük, ne ulu bir ülkenin çocukları olduğumuzu daha iyi anlayacağız. Barış, sevgi ve hoşgörü dilinin hakim olduğu, anaların ağlamadığı, şiddet olaylarının son bularak, masum insanların hunharca katledilmeyeceği, herkesin birbirinin yaşam hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duyduğu, ötekileştirmelerin olmadığı, millet iradesinin yok sayılmayacağı, hakları ve adalet duygusunun zedelenmediği, ayrımcılığın yaşanmadığı bir ülke ve dünya umudu ve inancıyla canlarımızın tutacakları Muharrem orucunun hak, Muhammed, Ali Dergahında kabul olmasını temenni ediyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ değerinin yaşatılması ümidiyle 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha