Binzet, parti binasında Adıyaman'da yapılacak hızlı tren projesine ilişkin basın açıklamasında bulundu.

"Hızlı tren ile ilgili hiçbir çalışma yok"

Binzet, şu ifadelere yer verdi:

"Adıyaman hızlı tren projesi ne oldu öldü. Şimdi 2021 bütçesi hala görüşülüyor. Buna bağlı olarak Demir Yolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı bir açıklama var. Bugüne kadar Adıyaman’ı  kandırmışlar bir şekilde arkadaşlar. Hızlı tren uygulaması en yakın 2029 yılında elimde belgelerde var onları da size göstermek istiyorum. En yakın 2029 yılında alınacak programa şuan Adıyaman’daki hızlı tren ile ilgili hiçbir çalışma yok. Adıyaman hızlı tren hattı çalışmaları henüz daha yapım aşamasında olan bir projelendirme aşamasında olan bölge Kahramanmaraş'a kadar geliyor. Şimdi önümüze 2029 yıl hedefleri olarak koydukları Devlet Demir Yolları’nın kendi haritası ve kendi programlarının içinde. Burada 2029 yılında proje hazırlama aşamasındaki bölgeler olarak geçiyor. Şimdi 2029 yılında Adıyaman’ın her sabah kalkıp müjde hızlı tren geliyor dedikleri belediye seçimlerinde milletvekili seçimlerinde reklam panolarına astıkları o trenin en erken projeye başlama yılı 2029.

Yani bunun anlamı şu, bir tane hatırlıyor musunuz? su bile çıkartmazsınız o makine ile bir sondaj makinesi aldılar, sondaj makinesini gezdirdiler. Araştırma yapıyoruz sondaj yapıyoruz diye. Ama olayın sonuna baktık ki 2029 yılında daha başlanacak bu projeye. Bu projenin başlayıp bitmesi arasında arkadaşlar bugünkü AK Parti arasında 20 yılı var. 2029'da başlarsanız 2050 yılında belki bunu hizmete sunabilirsiniz."

"İnsanlarımızı kandırıyorlar"

Binzet, "İnsanlarımızı kandırıyorlar AK Parti bunu hep yapıyor. AKP sadece tren konusunda değil arkadaşlar. Önümüzdeki haftalarda bütçenin çıkmasını bekliyorum. Tarımsal sulama ile ilgili olan Adıyaman’daki aldatmaları da konuşacağız. Her sabah kalktılar bir müjde verdiler. Sayın Ahmet Aydın bey büyük çay projesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Başladık başlıyoruz bu kadar ihaleye girdi, bu kadarı girmedi diye 2020 bütçesinde sıfırdı şu elimdeki arkadaşlar 2021 bütçesi DSİ’nin burada da büyük çayla ilgili ayrılan paranın sıfır olduğunu ben bunu isterseniz dağıtabilirim size. Bütçenin kesinleşmesini bekliyoruz. Bütçe kesinleştikten sonra bu rakamda bir değişiklik olduğunu ben zannetmiyorum. AK Parti bunu hep yapıyor derken dünde bir olaya şahit olduk."dedi.

"AK Parti yönetiminden halen bir açıklama gelmedi"

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanına yönelik eleştiride bulunan Binzet, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Belediye Meclisi toplantısına girdi. Bu arkadaş için hala ne AK Parti’den ne sayın milletvekilinden ne teşkilattan ne il başkanından ne İlçe başkanından ne belediye başkanından ses yok. Arkadaşlar yani bu insanların bir onuru var. Bazı şeyleri size yapmanız için dürüst gördükleri için verdiler bu oyları. Ama siz bunları gündemin arkasına saklamaya çalışırsanız, bu olayları hasır altı yaparsanız, bu sizin dürüstlüğünüzden çok şey alır götürür. Biz hala AK Parti başkanlarından AK Parti örgütlerinden Kadınlar Kolu İl Başkanından açıklama bekliyoruz. Keza Ahmet beyden bekliyoruz. İnsanları kandırarak insanları sıkıntıya zora sokarak yaşadığınız iktidar, iktidar değildir.

İnsanlar sizin gerçek yüzlerinizi görmeye başladı. Yazık bu insanlarla oynanmasın. Yani biz duygusal insanlarız. Adıyaman halkı duygusal bir halk. Yani biz vaatlere çok kolay kanan çok kolay inanan her ne kadar Cumhurbaşkanı kadar kolay kandırılmıyorsak da yazık Adıyaman’ın ihtiyacı var.

Bakın çevre illerin hepsini görüyorsunuz arkadaşlar Kahramanmaraş’ı görüyorsunuz, Urfa’yı görüyorsunuz, Malatya’yı görüyorsunuz, Gaziantep’i görüyorsunuz. Adıyaman’ın gelişmemesinin dört nedeni vardır, 4 neden de bizim AK Parti’ye verdiğimiz milletvekilleridir. Çünkü AK Parti milletvekilleri Adıyaman milletvekilleri Ankara’da bir Cumhurbaşkanına ve partiye şirin görünmek adına Adıyaman için hiçbir şey istemeklerdedir. Bu arkadaşların tek bir nedeni var koltuk sürelerini uzatabilirler mi bu şaşaların içinde bu keyfin bu saltanatın içinde acaba bir gün daha fazla kalabilir miyim şeklindedir."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha