CHP Adıyaman İl Başkanı Binzet, Adıyaman Belediyesinin çocuklar için akuapark açmasına karşı çıkarak, belediyenin kararını tekrar gözden geçirmesini istedi.

Adıyaman Belediyesi, 15 Ağustos Cumartesi günü 6-11 yaş çocukların kullanabileceği akuaparkı, gecikmeli de olsa hizmete açtıklarını duyurdu. Konuyla alakalı CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, açıklama yaptı. Korona Virüs’ün etkisini kaybetmediğini, çocukların riske atılmaması gerektiğine değinen Binzet, “Belediye kararını gözden geçirmeli” dedi.

“Çocuklarımız son zamanlarda büyük ihtimalle çok sıkılıyor. Bir süre evden çıkamadılar hatta. Ama şimdi kalkıp Adıyaman’ın COVİD-19 tablosu gözlerimizin önündeyken, akuaparkı faaliyete geçirmek çok tehlikeli. Her ne kadar çocuklarımızın spor yapmaları, vücutlarını geliştirecek aktivitelerde bulunmaları ne kadar önemliyse de onların taşıyıcı olduklarını unutmamalıyız. Daha kötüsü her ne kadar virüsün onlar üzerinde etkisinin daha az olduğu dile getirilse de biz bu söze güvenmemeliyiz. Kimse evlat acısı çekmemeli, hiçbir küçük hayatının baharında hastalıkla mücadele etmemeli. Son zamanlarda çok fazla bölge karantinaya alınıyor. Adıyaman’da durum vahim. Böyle bir zamanda çocuklarımızı riske atmamalıyız. Belediye bu kararını bir kez daha gözden geçirmeli” şeklinde konuştu.

Editör: Adıyaman Haber