Köseler, mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 1938 yılından beri ülkemizde sevinçle onurla ve gururla kutlandığını kaydetti.

Ulusal bağımsızlığımızın milat tarihi olan 19 Mayıs’ı Atatürk gençliğe armağan ettiğini belirten Köseler, "Böylece gençliğe adanmış bir bayram olarak da dünya tarihinde bir ilki daha başarmıştır. O tarihten beri 19 Mayıs karanlıkla mücadele edebilecek cesaret, her güçlüğü aşabilecek enerji ve yepyeni bir ülke kurabilecek genç vizyonu temsil eder."dedi.

Köseler, 19 Mayıs 1919, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan büyük bir ulusunun ve Atatürk’ün doğum günü olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk’ün Samsun’a çıktığı günün milli mücadelenin başladığı gün olarak kabul edilmesi, 19 Mayıs 1919 tarihine büyük bir anlam katmaktadır. Atatürk’ün başlatmış olduğu milli mücadele diğer ezilen devletlere de örnek olmuş ve hepsine emperyalizme karşı mücadele cesareti vermiştir. Buradan cesaret alan ezilen devletlerin bir çoğu kendi bağımsızlıklarını ilan etmişler ve hürriyetlerine kavuşmuşlardır. 19 Mayıs bizim kadar olmasa da tüm ezilen ulusların özgürlüklerini kazanmalarında esin kaynağı olmuştur.

Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde Kovid-19 nedeniyle toplu olarak bir araya gelip bayramımızı kutlayamazsak da bulunduğumuz yerde ve yüreğimizde büyük bir coşkuyla ve heyecanla bir kez daha gururlanacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha