Başkan Köseler, yazılı açıklamasında, vatandaşı isyan noktasına getiren ekonomik sıkıntılara karşı  mutfaktaki büyük yangını yüksek sesle dile getirdiklerini ifade etti.

"Mutfaktaki büyük yangını yüksek sesle dile getiriyoruz"

Vatandaşların yoksullukla, açlıkla mücadele ettiğini ve milletin işsizlikten kıvrandığını savunan Köseler, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yoksulluk ülkenin üzerine kara bulut gibi çökmüş, Esnaf batmış bulaşıcı hastalıklar, pahalılık, susuzluk, çalışanlara, çiftçilere ve emeklilere verilmeyen iyileştirmeler, insanların birbirlerine karşı tahammülsüz tavırları. Vatandaşımızı isyan noktasına getiren ekonomik sıkıntıları haykırıyor, acımasız zamlarla patlayan ‘mutfaktaki büyük yangını’ yüksek sesle dile getiriyoruz.

Tüm bunların üzerine AK Parti sözcüleri çıkmış "Türkiye olarak yardıma ihtiyacı olan ülkelere yardım ettik", daha öncede partili cumhurbaşkanı aynı ifadeyi kullanmıştı. Öncelikle belirtmek isterim ki biz yardıma muhtaç ülkelere ya da insanlara yardım edilmesine karşı değiliz! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızdan toplanan verginin öncelikle halkımız için harcanması, bu zorlu günlerde önceliğin milletimizden yana olması taraftarıyız. AK Parti genel başkanı ucuz sebze ve meyve için vatandaşlarımızın oluşturduğu uzun kuyrukları çöplerden kuru ekmek toplayanları geçinemediği için intihar edenleri görmezden gelerek nasıl bir rahatlıkla bu açıklamayı yapabiliyorlar anlamış değiliz! Dünyada çektiği yoksulluğu gıdasızlığı, mutfakta ki yangını bilip de bunun üzerine bunları konuşmayan ve sadece iktidarı, muhalefeti, teröristleri, siyaseti ve dini konuşan başka bir ülke yoktur."

"En kısa zamanda erken seçime gidilmelidir"

Türkiye'nin hiçbir dönem bu kadar içerde ve dışarıda başarısız bir iktidar tarafından yönetilmediği savunan Köseler, "Bu sorunların bir an önce aşılması için en kısa zamanda erken seçime gidilmelidir. Önümüze engeller, bahaneler, sorunlar değil; sandık getirilmesini istiyoruz. Sandık getirilsin, erken seçim yapılsın; Türkiye bu ağır hasarlı hükümetten, iktidardan bir an önce kurtulsun. Kendi vatandaşını unutan bu iktidara vatandaşımız kendisini sandıkla hatırlatacaktır."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha