CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, bu sabah beraberinde CHP Adıyaman Milletvekili adayları ile Adıyaman’ın Samsat ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

Tezcan, Samsat’ta meydana gelen depremlerden dolayı konteynırlarda yaşamak zorunda kalan vatandaşları ziyaret etti.

Adıyaman’da ki  seçim çalışmalarını milletvekili  adaylarıyla il ve ilçe  başkanlarıyla  beraber  Samsat ilçesinde  başladıklarını belirten Tezcan, şunları kaydetti:

“Burada dehşet verici bir  görüntü ile karşı karşıyayız. Buradaki halkı insana yakışmayacak bir pozisyonda yaşamaya mahkum etmişler. Deprem bir affettir, Allah bazen bu felaketleri insanlara verir ama hükümetlerin, devletlerin görevi; vatandaşı bu gibi afetlerden korumaktır, önlem almaktır. Vatandaş tüm ihtiyaçlarını konteynerlerde sağlıyor.  Bir senden beri buradaki insanlar evsiz, barksız, iş yeri olmadan perişan vaziyette, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Burada tarım sulama ile alakalı sorunlarda var,   bu bölge sulama barajlarına topraklarını vermiş bölge fakat burada  sulama  birlikleri  feshedilmiş. Şimdi  vatandaşın tarım yapacak suyu yok. Tarım ve ticaret yapacak imkanı yok, barınacak evi yok. Hala böyle  bir  tabloya rağmen ben ülkeyi  yönetiyorum demek için insanın aklının başında  olmaması lazım. Bu  zulümden Samsat halkını  kurtaracağız.  24 Haziran'da vatandaşlarımız bunun karşılığını  hiç tereddüt etmeden  sandıkta verecektir. Biz  verilen oya göre  hizmet götürme  anlayışında değiliz, vatandaş  hizmeti  hangi partiden olursa  olsun, hangi inançtan olursa  olsun hizmet almak vatandaşın hakkıdır. Benden olamayana hizmet  elimi  uzatmam anlayışına  karşıyız, kaldı ki burada iktidara  destek veren  vatandaşa  bile  hizmet  ulaştırmayan bir  anlayış var. Bu vatandaşlarımıza  sözümüzdür, onları insanlık dışı yaşamaya  mahkum eden muameleyi derhal ortadan kaldıracağız. Biz verilen oya göre hizmet verme anlayışında değiliz. Hangi partiden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun hizmet almak vatandaşın hakkıdır. Benden olmayana elimi uzatmam anlayışına karşıyız"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha