CHP Genel Başkan Yardımcısı çalışmalarına bundan sonra sahada devam edeceklerini söyledi.

"Bu bizim topluca konuşma yaptığımız son program. Bundan sonra daha bir araya gelmeyeceksiniz." diyen Salıcı şöyle devam etti:

"Yapacağınız şey birerli ikişerli , üçerli, nazınızın geçtiği ,tanıdığınız esnaf, ev kadını kim var kim yoksa yakalayacaksınız. Burada genç arkadaşımız İskender Yıldırım’ın belediye başkanı olması için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gölbaşı’nda belediye başkanlığını uzun zaman sonra kazanması için elimizden geleni yapacağız. Büyük ailelerin içinde sorunlar olur. Ama bu sorunların hiç birisi Gölbaşı’nda,Tut’ta,Besni’de,İstanbul’da,Ankara’da,Adana’da,Mersin’de,Bursa’da seçim kazanmasında ,Antalya’daki seçim başarısından daha önemli değil arkadaşlar. Bunları 31 Marttan sonra çöezersin. Bir Aile büyüğü araya girer  sizi barıştırır. Benim AKP ile problemimi 31 Martta çözmem lazım."

-"ÇÖZÜM 31 MART'TA SANDIKTA"

31 Mart günü sandıkta çözüm olduğunu belirten Salıcı,"Değerli arkadaşlar 17 yıllık bir iktidar var. O gün doğan çocuk bir sene sonra seçmen. Bu kadar uzun bir iktidar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kimseye nasip olmadı. Bu iktidarı nasıl kullandılar? Biz buranın çocuğuyuz. Aile Besnili ama. Sonuçta biz Adıyaman çocuğuyuz. Gölbaşı’nın şu arka sokaklarına bir bakın bakalım. Son 20 yıldır asfalt yüzü görmüş mü? Kim yönetiyor burayı ? Şimdi diyorlar ki bize oy verin, biz size hizmet edeceğiz. Gözünü sevdiğim geçen yıl neye etmedin,2 sene önce neye etmedin? 5 sene önce,10 sene önce niye etmedin? Şimdiye kadar hizmet etmedin de şimdi hizmet edeceğine ben nasıl inanayım? Bu tür yarışlarda vatandaşın yapması gereken şey eğer aldığı hizmetten  memnun değilse değiştirecek arkadaşlar. İktidara bir sarı kart gösterecek. İktidara diyecek ki sen bize bir sürü vaatlerde bulundun ama bu vaatlerin hiç birisi yerine gelmedi. Burda genç bir adam var, ben birde onu denemek istiyorum diyeceksiniz. Kim olduğu, nereli olduğu, anası, atası belli Gölbaşı’nda hizmet vermeye hazır bir genç var. Ama bazen diyorlar ki bu şuradan gelmiş, o buradan gelmiş. Ben 7 ceddi Besnili olan bu memleketin çocuğu olarak sizden rica ediyorum. İskender Yıldırım arkadaşımıza oy vereceksiniz. Biz İskender arkadaşımıza oy vereceğiz. Neden ona oy vereceğiz? Enerjisi var, sosyal demokrat belediyeciliği yerine getirebilecek bir kardeşimiz. Neden ona oy vereceğiz? Kimseyi ötekileştirmeyen, herkese aynı gözle bakan ,bize oy vermedi diye hizmet götürmediği kimse olmayacak. Oy vermeyene de ,CHP’li olmayana da hizmet götürecek. Bu gün belediyede çalışan kardeşlerim. Zannetmeyin ki İskender belediye başkanı olduğunda  sizin işiniz tehlikeye girecek. Siz iş garantisi kazanacaksınız. İskender belediye başkanı olduğunda asgari ücret Gölbaşı Belediyesinde 2200 lira olacak. Bu İskender’in vadi değil. Bu Genel başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu’ nun vaadi. Şimdi değerli arkadaşlar mesele şu.17 Yıldır sen iktidardasın. Bir sürü şeyi yapabilecekken yapmadın. Bazı şeyleri kendi adamların, müteahhitlerin ve kendi yandaşların  için yaptın. Eğer sen doğru dürüst bir belediyecilik yapmış olsaydın bu gün Gölbaşı’nda bu yağmur altında buraya toplanan vatandaş buraya gelir miydi? Gelmezdi. Derdi ki ,mevcut belediye başkanı döryt dörtlük bir adam derdi. Yağmurun altında CHP’li adayın toplantısına gitmeye gerek yok derdi. Niye geldiniz? Çünkü memnun değilsiniz." diye konuştu. 

-"BU MEMLEKETİN HUZURA İHTİYACI VAR"

Kimseyle kavga etmeye niyetlerinin olmadığını, memleketin kavgaya ihtiyacı olmadığını vurgulayan Salıcı şunları kaydetti:

"Bu memleketin huzura ve barışa ihtiyacı var. Bu memleketin nereden geldin demeye değil, nerede durdun demeye değil, kökenin, dilin nedir demeye değil hepsini kucaklamaya ihtiyacı var.Bizim kavgayla işimiz yok. Etmiş oldukları kötü sözler sahibinindir. Bizi bağlamaz. Onun için biz güzellikten, sevgiden, huzurdan bahsetmeye devam edeceğiz. İşten, aştan, ekmekten bahsetmeye devam edeceğiz. Bu memleketin vatandaşını birbirine kırdıracak, böldürecek, kem gözle baktıracak bir ortamın artık kapanması gerekiyor. Yapılacak şey CHP’li adayları ve belediyeleri desteklemek ve bu barış ve huzur ortamını tesis etmek için yerel seçimden başlamak. Hani diyorlar ya, eğer bize oy vermezseniz memleketin gelecek problemi var. Beka problemi var. Bir beka problemi var o doğru. Ama o beka problemi iktidarın ve iktidar ortaklarının beka problemi. Siz şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde bir iktidar değiştiği için ,ya da bir belediye başkanı gidip başka bir belediye başkanı geldiği için  devletin zarar gördüğünü gördünüz mü ? Bu devlet onların düşündüğü kadar aciz bir devlet değil. Bu devlet güçlü bir devlet. Bu millet güçlü bir millet. Türkiye Cumhuriyeti iktidar değiştiği için sıkıntıya girmeyecek kadar güçlü bir devlettir. Bunu onlarda 31 Mart günü öğrenecekler. Bir çok yerde belediye başkanı değişecek. Türkiye Cumhuriyeti  dim dik ayakta kalmaya devam edecek” 

Oğuz Kaan Salıcı’ ya CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, ilçe ve belde başkanları ve vatandaşlar eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Gölbaşı’ndaki programının ardından Gaziantep'e gitti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha