Yıllardır emek verdiği, gençlik kolları başkanlığı da yaptığı partisinden istifa ettiğini belirten Hüseyin Doğan açıklamasında;

"Üyesi olduğum, yıllardır emek verdiğim gençlik kolları il başkanlığı yaptığım ve bedel ödediğim Cumhuriyet Halk Partisinden üzülerek ve öfkeyle bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Gençlik kolları yöneticiliği kurultay delegeliği ve başkanlığım sürecinde desteklerini esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bundan sonraki siyasi hayatımı Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olarak ve kuvayi milliye ruhuyla hareket edeceğine inandığım cumhur başkan adayımız Syn. Muharrem İnce'nin başlattığı ve liderliğinde olan Memleket Hareketi'nde ve kuracağı partide sürdüreceğimi bildiririm.

İstifa nedenim, Parti politikalarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Kuvayi Milliye'nin devamıdır. Ama ne yazık ki Kuvayi Milliye ruhuyla artık hareket etmemesidir. Atatürk adını kullanamamasıdır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılâplarından uzaklaşmasıdır. Partiye emek verenlerin dışlanması, partiye küfür edenlerin partinin adresini bilmeyen başka partiye oy verenlerin partide asker gibi delege ve yönetici olmasıdır. Partinin emekçi öz evlatlarına sahip çıkılmaması ve delege yazılmamasıdır. Ömrüm Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetiyle mücadele etmekle geçmiş diyenlerin partinin öz evlatlarından daha değerli olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi temel kuruluşunda sosyal demokrat parti olmasına rağmen bu sosyal demokratlığı yöneticiler ve seçilmişler tarafından yitirilmesi, bir örneği ise konkrede neden sen beni desteklemedin benim adamımı desteklemedin diyerek kişilerin, delegelerin parti üyelerinin dışlanması, ayni gemide mücadele ettiklerini unutup sahip çıkılmaması, gizli kulislerin başlatılması ve dostluğun samimiyetliğin yitirilmesi ve emeğin inkâr edilmesidir. Saygılarımla” dedi.

Editör: Adıyaman Haber