Buluş, mesajında, 30 Ağustos'un tarihin önemli dönüm noktasından biri olduğunu kaydetti.

Buluş, "Dumlupınar da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kumandana, arkasına emperyal devletlerin desteğini almış Yunanlıları bozguna uğrattığının ve akabinde Atatürk'ün 'ilk hedefimiz Akdenizdir ileri' emri ile düşmanı denize döküşümüzün başlangıcı olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 98.yıl dönümüdür 30 Ağustos."dedi.

 "30 Ağustos milli bilinci ve beraberliği sahip hür yaşamış Türk milletinin her koşulda ve türlü güce karşı hür yaşayacağını tüm dünyaya gösterdiği gündür "şeklinde ifade eden Buluş, şöyle devam etti:

"1.Dünya Savaşı'nın sonunda itilaf devletleri Mondros Ateşkes Antlaşmasına dayanarak Anadolu'yu işgale başlamıştır. Osmanlı yönetimi bu işgale sessiz kalarak vatanı ve milleti koruma görevini yerine getirmemiştir. Anadolu'nun her yerinde kadını erkeği, zengini, fakiri, işçisi esnafı, genci, yaşlısı  toplumun her kesiminde düşmana karşı Kuvva-i Milliye ruhu ile mücadeleye başlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Anadolu'ya geçerek Türk milletini örgütleyerek Kurtuluş Savaşını başlatmıştır. O'nun önderliğinde 6 emperyal devlete karşı başlatılan Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nden sonra Yunanlıları denize dökülmesiyle zaferle sonuçlanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milli mücadeleyi kazanan Türk devleti Osmanlı yönetiminin imzaladığı ve Türk milletini yok sayan,vatansız ve esir kılan Sevr Antlaşmasını çöpe atmış onun yerine milli sınırlarda bağımsız Türk Devletini ön gören Lozan Antlaşmasını itilaf ve dünya devletlerine kabul ettirmiştir."

Buluş, "Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece vatanımızı düşmandan kurtararak Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmakla kalmamış kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletiyle yaptığı inkılaplarla çağdaş bir ülke haline getirmiştir..

Biz Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi olarak milli mücadele ruhuyla Atatürk'ün bize emaneti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini Ulu önder Mustafa kemal Atatürk'ün bize göstermiş olduğu istikamette muasır medeniyetlerin daha ilerisine taşımak  için  mücadele içinde olacağız.Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi minnet saygıyla anıyoruz.. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutlarım."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha