Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Merkez İlçe 37. Olağan İlçe Seçim Kongresinde mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Kamber Aslan ve Güner Şahin, yarıştı.

Kongreye, CHP Milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Alpay Antmen, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şube Başkanı Aslan Palalı, Siyasetçi Yazar Fatma Ulubey ve partililer katıldı.

Kongrede, Gölbaşı Belediye Başkanı Yıldırım ve CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Köseler Divan Üyeliğine, seçildi.

-TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURUCUSU OLAN BİR PARTİNİN NEFERLERİYİZ"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasında delegelere hitap eden Milletvekili Tutdere, genel merkezin aldığı karar neticesinde ilçe kongrelerini bir bir yaptıklarını ifade etti.

Tutdere, bugün en son olan merkez ilçe kongresinde hep birlikte olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler demokrasiyi içselleştiren kendi içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan bir partinin neferleriyiz, üyeleriyiz dolayısıyla kongremiz. Yenileşmenin kucaklaşmanın kardeş olmanın toplantılarıdır, hepimiz için çok önemlidir, çok kıymetlidir. Cumhuriyet Halk Partisinde kongre demek rakiplerin yarıştığı demek değildir. Kongre demek kucaklaşmak demektir, kongre demek geleceğe dair yol haritaları birlikte tartışmak, istişare etmek demektir. Bizde bugün ve bu vesileyle, burada toplanmış bulunmaktayız. Şuanda ülkemizi yöneten AK Parti iktidarı dış politikalarda, iç politikalarda içinden çıkılmaz bir duruma getirmiştir dış politikasında özelliklede Suriye politikasında yaşanılan hepimizin malum o bugün ülkemiz, ateş çemberi etrafımızda savaşlar, yıkımlar, ölümler burada AK Parti iktidarının uygulamış olduğu yanlış politikaların büyük payı vardır. Burada genel başkanımız özelliklede dış politikada her daim iktidarı uyardı, her defasında yanlış yapıyorsunuz, bölgeyi ateşe atıyorsunuz, Türkiye'yi ateşe atıyorsunuz diye uyardı. Ancak İktidar, maalesef bildiğinden hiçbir şekilde geri adım atmadı ve bugün bu sorunları yaşıyoruz. İçeride ise şuanda ülkenin bir numaralı sorunu işsizlik, yoksulluk, değerli arkadaşlarım Türkiye'de Adıyaman’da başta olmak üzere her tarafta işsizler ordusu var. Şuan da Türkiye'de 8 milyona aşkın işsiz var. Hükümetin en büyük görevi, en asli görevi Türkiye'de işsizliği önlemektir."

CHP Adıyaman Merkez İlçe 37.Olağan İlçe Seçim Kongresinde mevcut başkan Hüseyin Buluş, Kamber Aslan ve Güner Şahin'in yarıştığı kongrede 330 oy kullanırken, Kamber Aslan 23, Güner Şahin 129 ve Hüseyin Buluş 179 oy alarak tekrardan başkan seçildi.

Kongrenin ardından açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş ise seçimin kaybedenin de kazananının da olmadığını vurgulayarak,  "3 arkadaş girdik, üçümüz beraber el ele omuz omuza salona girdik ve salondan da çıkacağız. Bütün Cumhuriyet Halk Partililere teşekkür ediyorum. Adıyaman'a, bize, partimize ve 37. Olağan Kongremize hayırlı olsun. 343 delegemiz vardı, tam kesin bir sayı bilmiyorum ama 7, 8 arkadaşımız gelemedi onun dışında katılım yüzde 100'e yakın."diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha