Buluş, yaptığı açıklamasında, 26 Ocak 2020’de merkez ilçe kongrelerini yaptıklarını anımsatarak, ardından da 15 gün sonra il kongresinin yapıldığını mazbataları aldıklarını kaydetti.

"Koronavirüs sürecinde de parti olarak Adıyaman'da ses getirdik"

Çok kısa bir dönem sonra dünya genelinde de yaşanan koronavirüs süreci başladığını ifade eden Buluş şöyle devam etti:

"Bu süreç içerisinde de gerek gerçekten toplum la iç içe olanağını kaybettik ama Kovid-19 sürecinde de parti olarak Adıyaman’da ses getirdiğimize inanıyoruz. İktidarın dahi dağıtamadığı maskeyi CHP olarak biz dağıttık. Adıyaman genelinde yaklaşık 100 bin tane maske dağıttık, tabi buna il başkanımızın, milletvekilimizin, bizim belediye başkanlarımızın katkılarıyla bütün CHP'nin katkısıyla gerçekleştirdik. Karantinaya alınan köylerimizde ve kısmen mahallerimize yardım kolileri götürmeye çalıştık. Bunun içinde merkezde ilk karantinaya alınan köyümüze karantinaya alındıktan 2 saat sonra biz CHP olarak oradaydık. İl ilçe örgütlerimizle beraber, maske dağıtımında kısmen imkanı olmayan ailelere yardım kolisi dağıtarak elimizden geleni yaptık. Kurum müdürleriyle özellikle muhtarlarla iç içe olmaya çalıştık. Muhtarlarımızın bir çoğunu ziyaret ettik. Dezenfektan, maske kendilerine götürdük. Ne kadar taziyeler yasak olmuş olsa da bizler taziyelere gitmedik ama taziye olan yerlere maske ulaştırmaya çalıştık ve bu  şekilde de çalışmaya devam edeceğiz."

"Meclis'te Adıyaman'ı, çiftçiyi, işçiyi savunan tek milletvekilimiz Tutdere var"

Buluş, bu süreçte milletvekili ve il başkanı ile birlikte, CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak, el ele çalışarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacaklarına inandığını vurgulayarak, "Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olmadığı süreci biliyor zaten. Bugün mecliste Adıyaman’ı çiftçiyi, işçiyi savunan tek milletvekilimiz var oda Abdurrahman Tutdere. Emekçinin destekçisi Tutdere, inanıyoruz ki önümüzdeki süreçte 20 yıldır ülkeyi yöneten ve özelliklede Adıyaman’ı sahipsiz bırakılmasına sebep olan iktidar ve oy veren halkımız önümüzdeki ilk seçimde Adıyaman için yapılması gerekeni yaptı. CHP'yi destekleyeceğini biliyorum çünkü Adıyaman’da, gerçekten büyük bebek 1, bebek 2 projeleri var. Tüm dünyada denizi olmayıp ta en büyük sahil şeridi olan kent Adıyaman’dır."ifadelerini kullandı.

"Vicdan sahibi olan insanların CHP'yi destekleyeceğine inanıyorum"

Barajın hemen yanı başında, kuru tarım yapıldığını belirten Buluş, şöyle devam etti:

"Kuru tarım yapılıyor çiftçiye hiçbir destek yok, bugün en büyük sorunumuz tütün, Adıyaman’ın tek geçim kaynağı olan tütünü yasaklama peşindeler. Her ne kadar da itiraz etseler de yasaklayacaklar. Çünkü, çiftçinin alın teri olan tütünü satmayın diyorlar, filtreyle satmayın diyorlar, zaten bu tütün filtrede çatal kaşıkla yenmiyor. Mesela ben kendim sigara kullanmıyorum ama bu ülkede tütün tüketiliyorsa bu şehirde sigara içiliyorsa, neden Amerikan tütünü içsinler bizim yerli ve milli olan tütünümüzü içsinler ki bu arda hep yeterli ve milli kelimesini kullanan iktidardır. Tütün sadece çiftçi içinde değil. Tütün şu Adıyaman'da yaşayan a’dan, z’ye herkesin ekmek kapısıdır. O yüzünden ki ben inanıyorum ki Adıyaman halkı ileriki süreçte Cumhuriyet Halk Partisini desteklemeli ve destekleyeceğine de inanıyorum. Çünkü Allah ile kul arasına, kul kendi arasına kimseyi koymazsa vicdan sahibi olan insanların Cumhuriyet Halk Partisini destekleyeceğini inanıyorum."

Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçime hazır olduklarına işaret eden Buluş, "Adıyaman’da, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe yönetimi olarak ta hazırız. Yarın sabah ta seçim olsa biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman hazırız ve iktidar olacağımıza da inanıyoruz ve de bu şekilde de mücadele edeceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan, insan olarak insanca bir yaşam için bütün herkesi kucaklayacağımıza herkes emin olsun. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarın da insanlar nefes alacak, bizler buna inanıyoruz."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha