CHP Adıyaman İl Başkanlığı "Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?" pankartı astı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, “Sedat Peker'den 10 bin dolar alıyor” dediği kişinin eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk olduğu iddia edilmişti.

İddialar üzerine AK Parti'li Külünk, konunun sorulması üzerine "Hassasiyetinize çok teşekkür ediyorum.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyerek cevap vermekten kaçınmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 134 CHP milletvekili TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği “organize suç örgütünden 10 bin dolar alan siyasetçi”nin kim olduğunun açıklanmasını istedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu'nun sorduğu soruya cevap vererek, "Sorunun muhatabı ben değilim." dedi.

Şentop ayrıca, Peker’den ayda 10 bin dolar alan milletvekilinin adını Soylu’dan yazılı ve sözlü şekilde istediklerini kaydetti.

“Bu görev Şentop'un"

İsmin hala açıklanmaması üzerine CHP, tıpkı 128 milyar dolar nerede sorusu gibi bu kez de “Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?" pankartı furyası başlattı. O furyaya Adıyaman İl Örgütü de katıldı. Adıyaman İl Başkanlığı binasına pankart asıldı. Pankartın arkasında poz veren CHP İl Başkanı Burak Binzet ise, “Kim? Adıyaman İl Başkanlığı soruyoruz. Mustafa Şentop bu görev sizin.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha