Yıldırım, Perre Haber Ajansına yaptığı ziyarette, olağan kongrenin 30 aralık 2017 de yapıldığını anımsattı.

İki adayın yarıştığı kongere fazla bir oy farkının olmadığını aktaran Yıldırım, "İki adayın yarıştığı kongremizde 2 oy farkla yani 87 oy sayın Ali Murat Bilgiç, 85 oy sayın Deniz Çakmak aldı. Aday arkadışımızdan sayın Deniz Çakmak'ın yüksek seçim kuruluna 6 il delegemizin partimize üye olmaması nedeniyle  yaptığı başvuru yüksek seçim kurulu tarafından haklı bulunarak kongremizi iptal etti. Gerekçe bize ulaşmadı. İtirazı oraya yaptı. İtirazı oraya yaptığında yüksek seçim kurulu inceledi. Daha sonra 6 delegenin üye olmadığı görüldü. Gerekçe bize ulaşmadı ama zannediyorum 2 fark olunca 6 kişi delegeliği düşünce ortaya kongre iptal kararı çıktı"dedi.

- SEÇİMİN NE ZAMAN OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Seçimin ne zaman olacağının belli olmadığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Seçimin ne zaman olacağı belli değil. İl kongremiz Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tekin Bingöl tarafından belirlenecek tarihte yapılacaktır. Burada seçilen kurultay delegelerimiz muhtemelen büyük olağan kurultaya yetişmeyip, dolayısıyla oy kullanamayacaklar. Ben partimin huzurlu olmasını istiyorum. Kişisel olarak daha önce beyan ettiğim gibi, il ve ilçe kongrelerinde parti yöneticilerimiz tarafından kamuoyu yoklamasını yapılarak tek aday üzerinden kongrelerimizin yapılmasını isterdim. Her ne kadar demokrasi adına çok adayla seçime gidilmesi normal olsa da ister istemez partimiz yara almaktadır. Sonuç itibariyle CHP'de kazanan ve kaybeden olmaz, kazanan yine CHP olur

- GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Görevinin başında olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Chp her zaman ayakta kalır. Ben partimin, görevimin başındayım. Biz partimizin zarar görmemesi anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Tüm aday arkadaşlarımıza eşit mesafede duruyoruz. Bulundum makam dolayısıyla bütün arkadşalarımıza başarılar diledik. önümüzde yerel seçimler var, genel seçimler var. 2019 seçimleri çok önemli Başkalık sistemi seçimi var. Türkiye’nin varlığı, yokluğu arasında geçecek bir seçimde mutlaka birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Türkiye için siyaset yapıyoruz. Türkiye’nin yok olan parlamenter sistemini yeniden kazandırmak için çalışıyoruz. Biz CHP olarak ülkemizin, Cumhuriyetin sigortasıyız. CHP olmadan demokrasi, özgürlükler olmaz. Biz elimizden geldiği kadar mücadeleye devam edeceğiz. Seçimle milli irade dediğimiz olay, nasıl çıkarsa biz ona da saygı duyacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha