Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, zzellikle OHAL sürecinde ülkede görülen antidemokratik karar ve uygulamaların bir benzerini tekrardan Adıyaman Üniversitesi yükselme sınavı sonuçlarında gördüklerinde savundu.

Adıyaman Üniversitesi’nde 5 Şubat tarihinde "Görevde Yükselme" yazılı sınavı yapıldığını hatırlatan Çakmak, "Şube Müdürü ve Şef kadrolarına yapılacak atamalar için gerçekleştirilen yazılı sınavdan sonra ise, geçtiğimiz Pazartesi günü bir sözlü sınav (mülakat) yapıldı. İdari personelin görevde yükselme yazılı sınavında 100 puan ile tam not alan şube müdürü adayı mülakatta elendi. Yönetmeliğin sözlü sınavında 70’ten az puan alanlar başarısız sayılır hükmü gereğince işlem yapıldığı açıklanan duyuruda, 100 tam puan alan adayın sözlü sınavda 50 puan aldığı ve başarısız olduğu belirtildi. İsmi birçok defa FETÖ soruşturması skandallarına karışan üniversitenin 05/02/2018 tarihinde yaptığı yazılı sınavda başarılı olan 21 adaydan ilk 5 kişi içinde yer alan sadece 1 adayın sözlü sınavda (mülakat) başarılı olması dikkat çekti"dedi.

"Modern dünyada toplumları ve o toplumun bir parçası olan emekçileri ilgilendiren her yeni düzenleme daha iyiye, ileriye ve gelişmeye katkı sağlayıcı muhteva ile ele alınmalıdır" diyen Çakmak, şunları kaydetti:

"Yapılacak yeni düzenlemelerin kazanılmış hakları koruması, yeni hak kayıplarına yol açmaması ve var olanı ileriye taşıması gerekmektedir. Ancak bu kanun teklifi ile yeni mağduriyetlerin yaşanacağı ortadadır. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Biriminin yapmış olduğu bu davranış her türlü Liyakat ve her türlü hukuki sisteme aykırı olup, mutlak bir şekilde hak/kişi mağduriyeti oluşturmaktadır. Aslolan adalet ve hukuk çerçevesinde karar alıp bu kararı olabildiğince demokratik bir şekilde uygulamaktır. Yapılan bu davranışın ve mağduriyetin biran önce çözüme kavuşturulmasını ister, bu süreçten sonra yapılacak her türlü davranışın adaletli olmasını bekleriz. Bizler CHP Adıyaman İl Başkanlığı olarak bu ve buna benzer tüm mağduriyetlerin takipçisi olacağız ve bu  baskıcı, ayrıştırıcı, dikta, despot ve kişiye hak mağduriyeti yaratıp kayırtan sisteme karşı daima durup baş kaldıracaz"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha