Hazar, yaptığı açıklamada, Adıyaman olarak bir referandum sürecini geçirdiklerini anımsatarak, Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları olarak 45 gün boyunca neden "hayır" dediklerini açıkladıklarını hatırlattı.

Tüm ilçelerde ve köylerde çalışmalar yürüttüklerini anlatan Hazar, "Biz ülkemizde anayasa değişikliği yapılmasından yana tavrımızı vardı ama bu anayasa yüzde 51, yüzde 52 ile değil, ülkenini tamamını kapsayacak anayasa olmasını istiyorduk. Ülkemizin, milletimizin salt çoğunluğundan bir fazlası evetten yana kullandı tercihini, biz Türk milletine ve Adıyaman milletine sandığa giderek oylarını kullandıkları için teşekkür ediyoruz. Halkın idaresine saygı duyuyoruz" dedi.

- YSK'NIN TAVRI SEÇİMİ ŞAİBELİ HALE GETİRDİ

YSK'nın tavrını eleştiren Hazar, şöyle devam etti:

"YSK bu tavrından dolayı seçimi şaibeli hale getirmiştir. Bundan dolayı üzüntülerimizi dile getirmek istiyoruz. Biz Adıyaman olarak yerelde bir çok çalışmalar yürüttük. Birçok zorluklara maruz kaldık, pankartlarımızın asılmaması, hayır çalışmasını yaptıktan sonra sabahı broşürlerimizin yırtıldığını gördük. Emniyet tarafından kaldırıldığını gördük. Emniyet bize sürekli yasakları dile getirdi. Biz Adıyaman'ın sıkıntılarını her gittiğimiz yerde dile getirdik. Adıyaman'da genç ve üniversite mezunu işsizleri gördük, ülkemizin genç ve taze beyinlerinin issiz olduklarını gördük"

- GENÇLERİN İŞ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ

Gençlerin iş sahibi olmasını istediklerini vurgulayan Hazar, "Üniversite mezunlarının işsiz olduklarının rakamları açıklandı. Bizler gençlerin iş sahibi olmasını istiyoruz. Adıyaman'ın %70 lik kesimi referandum tercihini evet'ten yana kullandı. Adıyamanlı vatandaşlarımızın hükümete verdikleri oyların yatırımı olarak geri dönmesini istiyoruz. En azından Adıyaman'daki genç neslin işsizlik sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Ülkemizin geleceğini daha iyi bir geleceği inşa etmek istiyoruz.  Anayasa değişikliğinde çıkan sonucun ülkemizi ve milletimizi bölmemesini istiyoruz. Çünkü ülkede bir yasa çıktığı zaman bunun %51 kabul ederken, %49 kabul etmiyor. Buradan siyasi partilere çağrımız; 80 milyon nuüfusu olan ülkemizin çoğunluğunun kabul edeceği yasaların olmasını istiyoruz,  herhangi bir ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı kapsayacağı bir anayasa değişliğinden yana tavrımızdır. Hep birlikte el ele gönül gönüle vererek, bu güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için mücadele etmeliyiz. Bu anlamda sandığa gidip tercihini evet ya da hayır'dan kullanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha