Eski Adıyaman milletvekili ve köşe yazarımız Celal Topkan, Meral Akşener’e yönelik söylediği sözler nedeniyle Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a sert tepki gösterdi. Topkan yaptığı açıklamada:

20. Dönem Refah Partisi milletvekili, Refah-DYP hükümetinin Kültür Bakanı, halen Meclis Başkanı olan İsmail Kahraman, Türkiye Cumhuriyeti’ni din kurallarına göre yeniden yapılandıracağını söyleyerek siyaset yapan Milli Görüş öğretisi ile yetişmiş, Atatürk, Cumhuriyet ve devrim karşıtı, hilafet ve saltanatı savunan, bir kişidir.  

Savunduğu düşüncelerini yaşama geçirmek için her yolu mubah gören, kutsal dinimizi siyasete karıştıran ve amacına alet eden birisidir.

Bu düşüncede olan kişiler, tarihsel süreç içinde hem kutsal dinimize zarar vermişlerdir. Hem de insanlığa büyük zarar vermişlerdir. İnsanlık ve İslam tarihi, bu durumun sayısız örnekleriyle doludur.

11 Temmuz 2017 tarihli Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan Haberde, İstanbul'da İş Dünyası Vakfı tarafından verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, daha önce birlikte bakanlık yaptığı, yakından tanıdığı Meral Akşener’e yönelik yaptığı açıklamada "Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?" ifadelerini kullanmış.

Bu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Meclis Başkanı’na yakışan bir açıklama değildir.

Bu açıklama:

  1. İsmail Kahraman’ın oturduğu koltuğu hak etmeden, o koltukta oturduğunun, açık ve somut bir göstergesidir.
  2. İsmail Kahraman’ın amacına ulaşmak için her yolu mubah gören bir kişi olduğunun somut ve açık göstergesidir.
  3. İsmail Kahraman’ın Meral Akşener hakkında söylediği sözler, Kuran’da tanımlanan, Müslüman tavrı değildir. Bu durum İsmail Kahraman’ın kutsal dinimizi, kirli emellerine araç yapan birisi olduğunun, açık ve somut göstergesidir.

Cumhuriyet tarihi boyunca bu yapıda olan insanlar, toluma hep zarar vermişlerdir.

Eski bir milletvekili ve siyasetçi olarak, Meral Akşener’e yönelik sarf ettiği edep dışı sözlerinden dolayı İsmail Kahramanı, ayıplıyor ve şiddetle kınıyorum.

Editör: Adıyaman Haber