Toplum ve gelecek nesiller için CHP olarak seçim sürecinde can başla çalışılması gerektiğini ifade eden Çakmak, “ Topluma, çocuklarımıza ve gelecek nesillere bir borcumuz var. Bu öyle bir borç ki emanetin ehli toprak altında kefensiz yatanlardır. Aynı karavana kaşık atanlardır yokluk içinde bu vatanın namusunu Şeref’ini koruyarak  bu güne taşıyanlardır. Bu gün ben günü değildir. Bu gün biz günüdür Aynı dünya görüşüne aynı siyasi yelpazeye bakmıyor olabiliriz ama söz konusu Cumhuriyet ve değerleri olunca bir olmak birlikte olmak zorundayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı adaylığı için Muharrem İnce’yi aday göstermesinin olgunluk göstergesi olduğunu belirten Çakmak, “Başladığımız süreçte erken seçime giderken Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinden hemen önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adeta demokrasi dersi veriyor. İyi parti seçime girsin diye milletvekillerine görev tebliğ etmesi ardından Cumhurbaşkanı adayı olmak için imza verin çağrısı ve en önemlisi hak hukuk adalet diyerek dünyanın en barışçıl eylemi ile Ankara’dan İstanbul’a yürümesi bu ülkeye ve ülke insanına verdiği değerdir önemdir. Akabinde sıfır Baraj ittifakı ve millet birlikteliği ile demokrasiye olan arzunu dile getirmiştir. Cumhurbaşkanı adaylığı için sayın Muharrem ince ile yola çıkması rakibi olmasına rağmen aday göstermesi olgunluk göstergesidir” açıklaması yaptı.

Türkiye’nin yarı açık cezaevine dönüştürüldüğünü vurgulayan Çakmak, “Tamda bu süreçte OHAL altında erken seçimlere gidiyoruz. Baskı almış başını gidiyor. Türkiye adeta yarı açık cezaevine dönüşmüş korku imparatorluğuna dönüştüğümüz bu ortamda partimizden aday adayı olma cesaretini gösteren her bir arkadaşıma teşekkür ederim. Her biri alanlarında ayrı ayrı başarılara imza atmış arkadaşlarımızdır hepsine başarılar diliyorum. Başta dediğim gibi ben değil biz diye yola çıktık ve adaylarımız kim olursa olsun geleceğimize sahip çıkmak Cumhuriyete ve Atatürk Türkiye’sine sahip çıkmak adına gece gündüz ilçe başkanlarım kadın  ve gençlik kollarımız yönetici arkadaşlarımız ile birlikte mücadele edeceğiz  Adıyaman’da 20 aday adayı arkadaşımız var hepsinden de beklentim aday olsun olmasın kol kola partimizi iktidara taşımak azmi ile mücadelemize katkı sunmalarıdır. Çünkü gün ayrı olma günü değil birlik olma günüdür. Gün barışa demokrasiye sahip çıkma gündür” şeklinde konuştu.

 Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Çakmak, “Ekonomik olarak ülkemiz çok zor bir süreçtedir. Dolar, Euro, akaryakıt fiyatları aldı başını gidiyor. Dünyada gittikçe yalnızlaşan bir sürece gidiyoruz bu böyle gitmez. Türkiye’nin bir CHP iktidarına ihtiyacı var toplum bunu görüyor bizde bunun İçin mücadele etmeye devam edeceğiz. Üretime dayalı bir büyüme olmuyor bu sebepte işsizlik rekor seviyelerde seyrediyor umutsuzluk kaderimiz olamaz. Her bir vatandaşımız bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır tüm Türkiye’de bunu hissettirmek için mücadele edeceğiz liyakata dayalı bir yükselme olmalı ama şimdi partizanca bir bakışla kadrolaşma var olmaz olmamalı.  Hukuku egemen kılmadan güven vermeden dışarıdan yatırımcı gelmez önce adaleti tesis edeceğiz. Akabinde Türk Kürt demeden Alevi Sünni demeden her bir hemşehrimizi kucaklayacağız toplumsal barışı tesis edeceğiz bu olmadan olmaz. Tüm hemşehrilerimizi CHP ye bu seçimlerde oy vermeye davet ediyoruz. Kurucu parti bizdik kurtarıcı partide biz olacağız. Parlementer rejimi geri getirmek ana hedefimiz olacaktır parlementer Rejimi getirmekle yetinmeyeceğiz. Ayrıca güçlendireceğiz de herkesi kapsayan bir anayasa hedefimiz olacaktır. Başka Türkiye yok hep birlikte barış huzur içinde yaşamak için ne gerekirse onu yapacağız” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha