Seçim sonrası açıklamada bulunan Bozkurt, Bitlis’te PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cevdet Canördek'in şehit olmasından dolayı başsağlığı dileyerek, "Adıyamanlı şehit Askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum"ifadelerini kullandı. Seçim sürecini değerlendiren Bozkurt, şöyle devam etti:

"Adıyaman, gerçekten kendisine yakışan seçim yapmıştır. Benim seçimde, seçim bittikten sonra, en sevindiğim şey; çok şükür kazasız, belasız, kavgasız, gürültüsüz biz bir seçim daha geride bıraktık. Adıyamanlı hemşerilerime minnettarım . Yeni bir dönem başladı. Başkanlık sistemi başladı. Bu başkanlık sisteminin de ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum seçilen arkadaşlar, ülkemizin, bu milletin evlatları, ülkemiz için çalışacaklardır. En doğru şeyleri yapacaklarından herhangi bir şüphem yoktur. Kendilerine, bütün seçilenlere başarılar diliyorum"

- DAHA 7-8 AYLIK BİR PARTİYİZ

İYİ Partinin durumuna da değinen Bozkurt, "Bizim seçim sonucumuza gelince biz çok yeni bir partiyiz. Biz daha 7-8 aylık bir partiyiz. Bununla beraber örgütlenmemizi tamamlayamamıştık. Fakat alabileceğimiz sonucu aldık. Ben sonuçtan dolayı mutluyum. Sebebine gelince yüzde 10 barajı aştık. Parlementoda 43 milletvekilimiz var. Grubumuz var. Ben inanıyorum ki Türk siyasetine İYİ Parti olarak biz bundan sonra çok iyi katkılar yapacağız. Ülkemizin bütün sorunlarını parlementoda dile getireceğiz. Biz gerçek politikaları, vatandaşımız, halkımızla paylaşacağız. Bu ülkemiz için büyük bir kazanç olmuştur. Bundan dolayı son derece mutluyum"diye konuştu.

- ÜZGÜN DEĞİLİM

Adıyaman'daki seçimden dolayı üzgün olmadığını aktaran Bozkurt, şunları söyledi:

"Ben sandık sonuçlarına saygı duyan biriyim.  Çıkan sonuç halkımızın tercih ve teveccühüdür. Dolayısıyla bana oy vermiş olsun, vermemiş olsun, bütün Adıyamanlı hemşerilerimi ilçelerimiz ile birlikte hepsine en derin saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Ben üzgün değilim. Bazı arkadaşlarımız geldi. Üzüntülerini ifade etti ama. Çünkü bu bir siyasettir. Netice itibariyle bir yarıştır. Vatandaşlarımızın tercihi, teveccühü bu yönde olmuştur. Ben çıkan sonuca son derece saygı duyuyorum. Tercihlere son derece saygı duyuyorum. Sonuçlara son derece saygı duyuyorum. Benim hiçbir üzüntüm yok. Adıyamanlı hemşerilerimin üzülmesini istemiyorum. Bütün partiler bu ülke partisidir. Bütün partilerimize oy veren vatandaşlar bizim vatandaşlarımızdı. Benim hepsi ile ayrı ayrı gönül bağım var. Bir kırgınlığım yok, oy versin, vermesin, bütün seçmenlerimize, bütün Adıyaman insanına saygılarımı sunuyorum"

- SİYASETTE ISRARCI VE İNATÇI DEĞİLİM

Siyasette ısrarcı ve inatçı olmadığının altını çizen Bozkurt, "Ben siyasette çok ısrarcı ve inatçı değilim. Bu dönem benim aday olmamdaki en büyük sebepte gerçekten Adıyaman’ımız da çok büyük sıkıntılar gördüm. Benim bütün amacım; acaba bu sıkıntıları giderebilir miyim, Adıyaman’ıma bıraktığım yerden hizmet edebilir miyim şekli ile yola çıktım. Siyasette küskünlük olmaz, galip gelen Adıyaman’dır. Seçilenler bu seçimin yaşattığı süreçte Adıyaman gerçek sıkıntılarını, gerçek zorluklarını görmüşlerdir. Ümit ediyorum; Adıyaman bunun en kısa sürede karşılığını alır, alması gerekir. Eğer karşılık alınmaz ise çok ciddi sıkıntılar var. Özellikle sulama projesi Adıyaman’ın kaderidir. Geleceğidir, olmaz ise olmazıdır. Bu konuya el birliği ile el atsınlar. Eğer Adıyaman’da sulama projesi kısa zamanda gerçekleştirilirse Adıyaman'ın önü açık olacaktır. En azından işsizlerimiz bir nebze azalacaktır. Ben bunu Adıyaman olmaz ise olmazı şeklinde görüyorum. İnanıyorum seçilen siyasilerimiz bunu görmüşlerdir. Adıyaman'ın ciddi sorunları var. İnanıyorum, bu proje üzerinde yoğunlaşırlar. Bu sulama işini çözdükten sonra lokal işlerde var. Tütün meselesi hallederler diye bekliyorum. Organize sanayi bölgesini hallederler diye bekliyorum. Bunları yapmaları gerekiyor. Adıyaman’ın bunlara son derece ihtiyacı var"şeklinde konuştu.

- PARTİ OLARAK KENDİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Parti olarak kendilerini gözden geçireceklerini dile getiren Bozkurt, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Benim ilim Adıyaman, akraba, dostlarım, arkadaşlarım var. Her şeyden önce partim burada duruyor. İYİ Partinin ben mensubuyum. Genel idare kurulu üyesiyim. Partimizin ileride çok büyük misyonlar omuzlarına yükler alacağı kanaatindeyim. Biz de parti olarak kendimizi gözden geçireceğiz. İYİ Parti Türkiye’de bütün halkımızı kucaklayacak bir parti olacaktır. Bundan en küçük şüphem de yok. Partiler ülke için vardır. Millet için vardır. Biz de bu duygularla kendimizi daha doğru bir şekilde değerlendirmek suretiyle önümüzdeki zamanlara daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha