Boynukara, yaptığı açıklamada, Fransa ve PKK terör örgütünün Fransa’da yargısal değer konusunda Türkiye’deki yargı paylaşımında herhangi bir bilginin olmadığını bildirdi.

Olayın diğer tarafının ise tüm istihbarat örgütünün nüfus ettiği PKK olduğunu vurgulayan Boynukara, "Aslında PKK çok ortaklı bir şirkettir. İstihbarat örgütlerinin farklı bir hisseye sahip oldukları bir terör şirketleri, örgütü takip eden, örgütü okuyan, örgütün eylemlerini izleyen her kes bunların ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Terör örgütünün çok ortaklı bu yapısını görerek sonuca olaşmamız mümkün değil. Evet bu mesele biraz öncede ifade edildi. Uluslararası bir komplodur ve maalesef bu komployu Türkiye’yi bulaştırmak istiyor. Ama bu boş bir çabadır çünkü taraflar nettir. Burada Fransa hükümeti, Fransa yargısı ve PKK ben PKK’in iç tartışmalarına değinecek değilim, sadece konuyu netleştirmek için söylüyorum"dedi.

- TERÖR ÖRGÜTLERİ YAŞADIĞI COĞRAFYAYI KARIŞTIRIR

Terör örgütlerinin yaşadığı coğrafyayı karıştırdığının altını çizen Boynukara, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin yaşadığı coğrafyayı karıştırmak istediğini de biliyorum. Bunların kimler tarafından desteklendiği konusu da gizli değildir. Amerika Birleşik Devletleri ve kimi Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine yardım etme konusunda ne kadar istekli olduğunda da gayet açık. Açık ve net olan diğer bir pozisyonda ise Türkiye’nin pozisyonudur. Türkiye sahipleri bilinen tüm terör örgütüne el uzatan bir ülkedir. Türkiye kendi iç sorunlarını vatandaşıyla konuşan bir ülkedir. Terör örgütlerine nüfus eden ve terör örgütlerine sahiplik eden uluslaraarası göçlerin engellenmesi sonucu Türkiye’nin yürüttüğü çabalar başarısız kalmıştı. Bunlar hareketle bu vatandaşı olduğumuz bu ülkeyi ve bu devleti dışlamanın doğru olmadığı inanıyorum"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha