Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, ABD, Fransa ve Birleşik Krallık’ın, Suriye’de kimyasal saldırılar yapıldığı savıyla, Suriye’ye düzenlenen saldırının arkasında yatan gerçeğin Suriye’ye yönelik operasyonları Esad’ın iktidarını kalıcı kılma sürecine hizmet ettiği ifade etti.
Atlantik’in ‘süper güçleri’ de, Suriye rejimine karşı göstermelik operasyonla Esad’ın ömrünü uzattığını ileri süren Boynukara, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Siyasal akıldan yoksun olanların Suriye’ye yönelik operasyonları katil Esad’ın iktidarını kalıcı kılma sürecine hizmet ediyor. Atlantik’in ‘süper güçleri’ de, Suriye rejimine karşı göstermelik operasyonla Esad’ın ömrünü uzattıklarının pekala bilincindeler. Bu nedenle; 7 yıldır Suriye’yi kan gölüne çeviren, yüzbinlerce insanı katleden ve milyonlarcasını göçe zorlayan katil Esed’ı, doğrudan hedef almayan hiçbir adım doğru değildir. Katil Esad’ın oluşturduğu zalim rejimin mağduru Suriye halkıdır. Ortaya çıkan bedeli ise Suriye’ye sınırı olan ülkeler ödüyor. Bu nedenle; Suriye halkının meşru temsilcilerine görmezden gelen, yok sayan her adım katil Esad’a cansuyudur. ABD ve diğer Batılı ülkelerin, kimyasal silah kullanımı gibi insanlık dışı bir katliama karşı gelişen ulusal tepkiyi, kendilerine maske yapmaları bu gerçekleri görmemizi engelleyemez."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha