-"CHP ADIYAMAN'DA YÜZDE 30 ARTACAKTIR"

Binzet, parti binasında yaptığı açıklamada, CHP Adıyaman İl Başkanı adaylığına talip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönem bizim artık kol kola, omuz omuza girip AKP politikalarına, demokratik olmayan uygulamalarına karşı gelme vakti. Demokrasiyi ilk önce biz kendi partimiz içerisinde oluşturmamız lazım. demokrasinin olduğu yerde saygı vardır, sevgi vardır. Bu partide birinci etapta oluşturacağımız tek şey sevgidir arkadaşlar, siz sevginizi oluşturun, Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman’da yüzde 30 artacaktır, Bütün arkadaşlarımda benim gibi bunlar için aday oluyorlar. İl başkanlığının o kadarda cazip bir tarafı yok tabi il başkanı olmak Atatürk’ün koltuğuna oturmak o başka bir şey ama il başkanlığı günde 24 saat mesai ayırmanız demektir. İl başkanlığı arabanızın kontağının hiç kapanmaması, bir yerlerde bir insanlara yetişme çabasıdır. il başkanlığı odalar da oturup kulis yapma yeri değildir, sahaya inmedir, halka dokunmaktır. Sevgi bunu yaptırtıyor arkadaşlar, bırakın parti içerisindeki mücadeleleri bırakın birbirimizin ayağına sıkmayı, birbirimizin belini kırmayı, biz bütünleşelim, biz bir aileyiz.

Yani şurada benim tanımadığım bir tane insan yok, Hepimiz dostumuzsunuz. Bu partiyi zirveye taşımanın tek yolu sevgi tohumunu ekmektir. Yani partide oturup ta şu mu belediye başkanı olacak, bu mu milletvekili olacak, ya yüzde 40 olsun oyumuz yüzde 50 olsun 5 tane adam gönderelim o konuşanlarda gitsin beraber Ankara’ya bizim böyle bir derdimiz yok. Adaylardan bir tanesi benim eğer onurlandırırsanız, ben başkan olursam hiçbir şeye aday değilim ben 24 saat buraya mesai ayırtacak durumda bir arkadaşınızım ben yeri gelirse gençlerin odasını boşaltırım, orada yatarım."

-"BEN YAKIN DÖNEM İÇİNDE OLACAK HİÇBİR SEÇİMDE ADAY OLMAYACAĞIM"

Yakın dönem içinde olacak hiç bir seçimde aday olmayacağını ifade eden Binzet," Önümüzdeki dönemde bir şeyin sözünü veriyorum, ben yakın bir dönem içinde olacak hiçbir seçimde aday olmayacağım. Benim sadece tek amacım var, bu partinin oyunu yüzde 30’lara yüzde 40’lara Adıyaman’ın yukarısına taşıyacağım."dedi.

-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BARDAKTA SICAK ÇORBA

Çalışmalarına Adıyaman Üniversitesinden başlayacaklarını ifade eden Binzet, şöyle devam etti:

"Üniversitemizde okula aç gidip aç gelen kardeşlerimiz var. Partilerin görevi muhalefettin görevi devletin yapmadıklarını eleştirmek ve onları yerine bir şeyler yapabilme çabasıdır. Partili arkadaşlarımdan böyle bir araba isteyeceğim yada ben alacağım. Bu arabanın görevi; arkasına bir tane kazan bağlayacağız, üniversitedeki yurdun önüne çekeceğiz Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütü adı altında bardaklar basılacak, her sabah o öğrenciler oradan sıcak çorbalarını alarak okula gidecekler.

Arkadaşlar bu insanların yüzüne bakmak lazım, gözüne bakmak lazım onlara dokunmak lazım, siyaset o şekilde yapılır siyaset kimin milletvekili, kimin il başkanı olacağı değildir. Burası parti ben olmasam birisi gelecek il başkanlığı yağacak, sevgili Abdurrahman vekilim, çok çalışıyor tütün için çok çabalıyor Allah kendilerinden razı olsun ama o olmasa da biri gelecek oyumuz yeterse gücümüz yeterse 1’i nasıl olsa milletvekili olacak. Biz isimler üzerinden politikalar yapmayalım, biz sosyal işler üzerinden politikalar yapalım."

-"TÜTÜN OLMADAN ADIYAMAN OLMAZ"

Tütün Adıyaman'ın için her şey demek olduğunun altını çizen Binzet,  "Tütün olmadan Adıyaman olmaz, Adıyaman yok olur tütün olmazsa  benim genel başkanım, 75, 80 yaşındayken  Ankara'dan İstanbul’a kadar adalet için yürüdü mü?  bu örgütlerin hepsi de Adıyaman'da tütün için Adıyaman'dan kalkacak 3 günde Çelikhan'a kadar yürüyecek, geleceksiniz benimle geleceksiniz örgütlerimi tehdit edeceğim bunun için seçimle gelen seçimle gider ama bunun için örgütümü tehdit ederim. Türkiye'nin içerisinde bulunduğumuz durumu ben sizlere tekrar tekrar anlatmak istemiyorum. İl Başkanlığı adayları arasında bende bu onurlu şerefli koltuğa adayım."diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha