Kutlu, yaptığı açıklamada, her seçimde anketlere daha sağlam güvendiğini belirterek, "Ama bu sefer anketlerin tam böyle çok büyük bir şey ile uyacağını zannetmiyorum. Yani mesela doğuda hayır diyeceğim deyip de evet diyenler çıkacak. Yani Güney Doğu'da evet oylarında terörün baskı olmasını hafiflettiğimiz ölçüde ki tamamen kaldırabilmiş değiliz. Hala o eski bir korku şeyi var, bazılarında, evet oylarını yükseleceğini düşünüyorum. Adıyaman'da %70'in üzerinde bir evet bekliyorum. Türkiye genelinde %50'nin üstü başarıdır. 60 olur 65 olur falan filan değil. %50'nin üstü var, altı var. İlk başta kararsız seçmenler daha fazlaydı. Şu anda git gide azalıyor. MHP'nin katkısı ne kadar olacak ne kadar şey olur onu tam ölçemiyorum. Ama ben milletin Türkiye'nin ilerlemesini isteyeceğini ve bu ilerlemesi önündeki engelleri kaldıracağını inanıyorum. Bu milletin Tayyip Erdoğan'ın üzülmesine müsaade etmeyeceğine, Hollanda'daki itlerin ve atların sevinmesine müsaade etmeyeceğine, PKK'nın IŞID'in Türkiye'yi bölmeye çalışan bir sürü insanın sevinmesine müsaade etmeyeceğini gayet iyi biliyorum. Bu millet Tayyip Erdoğan'ı bu güne kadar yalnız bırakmadı. Bu gün parti meselesi değil, bir ülke meselesi var ve bu ülkede de Tayyip Erdoğan sembol olmuş durumdadır. Burada yine netice itibarı ile yerel siyasetçilerin hatalır, şunlar bunların hiç bir zaman burada referandumun önüne geçmeyeceğini düşünüyorum. Milletin 16 Nisan'da sandığa gittiğinde rahat ve huzurlu bir şekilde evete tercih mührünü vuracağını düşünüyorum" dedi.

- SANDIKLARA SAHİP ÇIKILACAK

Sandıklara sahip çıkılacağını vurgulayan Kutlu, şunları kaydetti:

"Sandıklara millet sahip çıkacak. Yani AK Parti sandıklara sahip çıkmakla, bu bir millet meselesi. Bu süreçte de çeşitli spekülasyonlar olabilir. İftiralar olabilir, dedikodular çıkabilir, şunlar olur bunlar olur. Çünkü dünya bizimle mücadele ediyor. Ama bu sefer debaşarılı olmadıkları zaman artık bir daha başarılı olma şansları yok. Dünyanın bütün toplum mühendisleri çalışmalarını yapıyor. 7 Haziran'da kısmen bir bulanıklık meydana getirdiler, halk 1 Kasım'da bunu telafi etti. Ama bunda geri telafisi zor arkadaşlar, ilk defa bunu millete kadar getirebildik. Meclisten bunu geçirebilmek çok kolay değil. Vekiller tehdit altında, şantajla şunla bunla... Yani MHP destek veriyorum dedi, onları parçaladılar, bizim içimize nifak sokmaya çalıştılar. Buna rağmen bu milletin önüne kadar geldi, bu fırsat kaçmaz. bunun için ben milletin sandığa da sahip çıkacağına, oylarına da sahip çıkacağına inanıyorum. Cenab-ı Allah doğrunun yardımcısıdır. Bize de inşallah en güzel sonucu nasip eder ve Türkiye'nin önü açılır, daha ileriye doğru daha hızlı adımlarla koşar adımlarla gideriz. Bundan da önemli olan 16 Nisan'da kimin mahzun kimin de gülümseyeceğidir. O hayır cephesinde olanlara baksınlar, bir bir düşünsünler. Darbede başarılı olamayan FETO'nun yüzünü güldürmek isteyenler varsa, PKK'nın yüzünü güldürmek isteyenler varsa, IŞID'in, DEAŞ'ın yüzünü güldürmek isteyenler varsa onları mutlu etmek isteyenler varsa buna bir şey diyemiyorum, ben onlara saygı duyuyorum. Saygı duymuyorum da yani yapacak bir şey yok. Ama CHP'li olup da vermeyenlere saygı duyuyorum, bak onu da söyleyeyim. MHP'de olanlara ne saygı duyuyorum ne de saygı duymuyorum. Yani FETO'nun dümen suyuna giriyorsa saygı duymuyorum. FETO'nun talimatı ile iş yapıyorsa o ayrı bir şey. Arkadaşlar şu anda yani Allah korusun bir gün uçakta giderken yanımdakilere dedim, kime oy vereceksin dedim. Siyasetten konuştuk, o bana sordu ben de ona sordum. Dedi ki ben CHP'ye oy veriyorum. Dedim biz hükümeti bırakalım gelsin Kılıçdaroğlu Başbakan olsun. Muaf oluruz dedi biteriz. Adam muhalefet partisini idare edemiyor. Genel başkanlıktan da yarın gider, yani o geldiği gibi gider. Kasetle geldi kasetsiz gider. Onun bir şeyi olmaz. Hayır çıkma ile alakası yok da kendi partisi de herhalde düşünecek yani. Bu adam ile yol gitmek çok zor. Ben memleketi Kılıçdaroğlu'na bırakmak istiyorlar ise Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi yapsınlar. Ama Ak Partinin nerelerden nerelere geldiğini gençler belki bilmiyor, ama biz marketten bir malı iki defa aynı fiyata alamadığımız günleribiliyoruz. İki defa arabanın deposunu aynı fiyata dolduramadığımız günleri biliyoruz. Benzin bulamadığımız günleri biliyoruz. Çakmaklara doldurulan benzinleri, şişeyle alıp, yarım litrelik şişelerde arabanın deposunu doldururdu. Bunlar CHP'li günlerdi. Yani on günlerden bu günlere geldik"

Kutlu, "Allah'a şükür Türkiye'de Adıyaman'da çok güzel aşamalar katlettiler. Daha güzel günlere geliyoruz. Bakanlarımız buraya geliyor. Hem referandum çalışması, hem Adıyaman'ı görüşüyoruz, hem eksikliklerimizi bildiriyoruz, bunlara destek alıyoruz. Yani geldiklerinde %10 referandum ile ilgiliyse %90 bakanlık çalışmaları ile ilgili Adıyaman'ın sorunları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz, güzel bir hareketlilik oluyor. Gerçi biz haftada öyle iki bakana çok alışık değiliz. Üstü üste bir bakan gitmeden bir bakanın bir bakan yardımcısının gelmesi ilk defa olan bir şeyler. Ama bunlar güzel şeyler. İnşallah bundan sonra da Adıyaman'ın sorunları en üst düzeyde dile getirilmeye devam edecek. Cumhurbaşkanı'mız Adıyaman'daki yenilikten dolayı fevkalade memnun. Bu haftaki Bakanlar Kurulu'nda dayine Adıyaman örneğini verip dile getirmişti. Ben bir kez daha Adıyaman'ın bu büyük halkına, güzel halkına teşekkür etmek istiyorum. Ama bu Tayyip Erdoğan'ın geldiğindeki güzel eserin 16 Nisan'da seçim sonuçları ile de taçlandırılmasını diliyorum. Biz sefer ile görevliyiz, zafer ile değil. Bizim görevimiz, çalışmak, gayret etmek didinmek, dua etmek. Ondan sonra sonuç Cenab-ı Allah'ın taktiridir. Hepimiz görevimizi yapalım. Yani ben görevliyim de sen görevli değil misin ? Hayır arkadaş ! Sayın vatandaşlar sizler de görevlisiniz. Bu Türkiye hepimizin, hepimizin Türkiye'sini daha ileriye götürmek için bu işi siyasilere bırakmayın. Belediye, başkanlarına milletvekillerine sadece bırakmayın" diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha