Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Mercan TV’de Mustafa İlik’in hazırlayıp sunduğu Söz Sizde programının konuğu oldu.
Adıyaman için durmadan çalıştıklarını ifade eden Başkan Hüsrev Kutlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana her anlamda Adıyaman’ımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Eksik gördüğümüz ve ivedi bir şekilde çözülmesi gereken yol, ulaşım ve sosyal projelere ağırlık vererek iki yılımızı geride bıraktık. Belediye meclisimiz tarafından alınan karar ile ikinci bir hattı açarak, halkımızın ulaşımda, sorununu minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Bu hattımız, şehrimizin batı bölgesinde bulunan Altınşehir, Küçük Sanayi kavşağından başlayacak. Bulvar üzerinden üniversiteye ve Türkiye Petrolleri caddesinden ve flamingo dediğimiz yoldan yeni açtığımız üçüncü çevre yoluna girecek ve üçüncü çevre yolundan hisar düğün salonu istikametinden ikinci çevre yoluna ve oradan da beri köprüsü olarak bilinen kısımdan köy hizmetleri kavşağına ve son olarak da 400 yataklı hastane ulaşacak bir hat olacak. Bu şeklide ikinci ve üçüncü çevre yolunda bulunan hemşerilerimiz, vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımı daha da kolaylaşacak. Şehir içi ulaşımının yanında bu yıl yollarımızda da önemli çalışmalar yürüttük” dedi.
Hedeflenen çalışmanın çok üzerinde bir çalışma ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Kutlu, şunları kaydetti:

“2015 yılı için kentimize 50 kilometre uzunluğunda bir asfalt çalışması planlıyorduk ama hızımızı alamadık. Hava güzel olunca bu hedefimizi aşıp 75 kilometre asfalt yaptık. Bunun yanında 50 kilometrenin üzerinde de kaldırım yaptık. Kaldırımdaki hedefimiz ise 30 kilometre idi. Çalışmalarımız Allah’ın izniyle kış boyunca da devam edecek. Asfalt çalışmasında ekiplerimiz oldukça başarılı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kültürel etkinliklerimizden dolayı büyük fedakarlık gösteren çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Fedakarca çalışıyorlar. Bir de yapımı tamamlanan bir otogar çalışmamız var. Otogar için her şey tamam, bir tek yolcuların girişi için yol eksik. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. Cenaze defin ve defin öncesi hizmetlerimizde halkımız tarafından büyük takdir görüyor. İl içi ya da il dışı fark etmeksizin ücretsiz alınan cenazeler, ücretsiz bir şekilde yıkanıp defnediliyor. Defin işlemlerinden sonra da taziye çadırı, masa ve sandalye, bir öğün yemek ve çay malzemesi belediyemiz tarafından karşılanıyor. Arıtma tesisi, vadiyaman projesi, AVM inşaatı, kentsel dönüşüm, sürdürülen yada destek verilen diğer projelerimiz. Kısacası Adıyamanlı hemşerilerimizin daha rahat ve güzel bir kentte yaşamaları için bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber