Başkan Kılınç, yaptığı açıklamada, kentte yapımı tamamlanan ve devam eden alt, üst yapı yatırımlarını ve sorunlarını kaydetti.

"40 yıldır katı çöp atığının suları baraja akıyordu"

Kentin en büyük sorunu olan çöp sorunu olduğunu dile getiren Kılınç, bu konuda çalışmalara başlandığını ve ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

Kılınç, kısa sürede sorunun ortadan kaldırılacağını belirterek, "Memleketimizin en büyük sorunlarından bir tanesi çöp katı atık. 40 yıldır maalesef o çöpün suları baraja akıyor. Ha bire duman kalkıyor oradan."dedi.

"Biz ameliyathanedeyken personelin biri de sinek kovalıyor"

Kılınç, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yakın çevresinde mezbahane ve atık çöp nedeniyle sinek sorunu yaşadıklarının altını çizerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Biz ameliyathanedeyken bir taraftan personelin bir tanesi sinek kovalıyor şuanda hala öyle, çok şükür ihalesi yapıldı sözleşmesi imzalandı ve başladılar. İnşallah kısa sürede o çöp oraya dökülmeyecek şuan ki; mevcut alana dökülecek. Yine oradan geldiğim için söylemek istiyorum hastanenin dibinde mezbahane var, biz çok şükür yer tahsisi yönünde ciddi aşamaya geldik sayın valime çok teşekkür ediyorum. Hem modern mezbahane de hayvan pazarı noktasında girişimlerimiz devam ediyor kısa sürede inşallah faaliyete geçireceğiz."

"Bunca ekonomik sıkıntı ve pandemiye rağmen Altınşehir'de battı-çıktı tamamlandı"

Kılınç, "Bir diğeri bu kadar ekonomik sıkıntıya rağmen, pandemiye rağmen Altınşehir'de battı-çıktı normalde 600 günlük bir süre vardı ama 300 günde bitirdiler. Buradan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın beye çok çok teşekkür ediyorum. O Ankara'dan takip etti biz buradan takip ettik. Biz buradan alt yapısını bitirdik onlarda üst yapısını bitirdiler."şeklinde kaydetti.

"Biz bir ağaç gibi gür, orman gibi kardeşçe yaşıyoruz"

Milletvekili Aydın'ın sadece kendi partisine yardım etmediğine dikkat çeken Kılınç, şunları ifade etti:

" Ahmet bey sadece kendi partisine yardım etmiyor. Diğer muhalefete de yardım ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimiz canla başla çalışıyorlar. Bizim ne zaman bir işimiz düştüğü zaman önümüze düşüyorlar. İl başkanımız, merkez ilçe, gençlik kolları, kadın kolları burada zaman zaman farklı düşünceler olabilir. Ama biz bir ağaç gibi gür orman gibi kardeşçe yaşıyoruz."

"Biz geldiğimizde şehrin göbeğinden kanalizasyon akıyordu"

Kentin alt yapı çalışmalarını anlatan Kılınç, yaklaşık 7 kilometre kanalizasyon yapımı için de ihalenin yapıldığını ve en kısa sürede yapımına başlanacağını söyledi.

Yönetime geldiklerinde bir çok kanalizasyonu yer altına aldıklarını hatırlatan Kılınç, şöyle devam etti:

"Biz geldiğimizde şehrin göbeğinden kanalizasyon akıyordu, bir çok kanalizasyonu yer altına aldık. Yaklaşık 7 kilometre ihaleyi alan firma yanıma geldi kısa zamanda başlayacaklar. Yaklaşık 200 dönümle başlayacaklar inşallah bunu hızlandıracağız bunu 200 günde inşallah bitirmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşümün 12 Ekim'de ihalesi yapılacak gerek Ahmet bey gerek diğer milletvekillerimiz ile gerekli baskıyı yaptık. 12 Ekim'de ihalesi yapılacak yaklaşık 480 dönüm inşallah devamı gelecek.

Adıyaman'ın 30 yıllık sorunu kuşaklama projesi ihalesi yapıldı sözleşmesi imzalandı şuan ufak bir pürüz var inşallah oda halledilirse sıkıntımız kalmayacak. Yine 30 milyon euroluk bir hibe var şuan ihale aşamasında Adıyaman'ın hepsi değişecek bunun gibi güney çevreye başladık bir kısmı bitti Millet Caddesi'nin yakında asfaltı bitecek.Biz hiçbir zaman pandemi var, ekonomik sıkıntı var diye düşünmedik. Hizmete devam ediyoruz. Gücümüz yettiğinde hizmete devam edeceğiz. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik biz bu millete hizmetkar olmaya geldik."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha