Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruzu’un yıldönümünde bir mesaj paylaşan İYİ Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı M.Hakan Karaaslan, “949 yıl önce Malazgirt Zaferi ile başlayıp,1922 Büyük Taarruz ile milletimize Anadolu'nun kapılarını açan, Türkiye Cumhuriyeti'ni bize vatan kılan büyük kahramanlık destanımız kutlu olsun."dedi.

Karaaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri saygı ve rahmetle andığını belirterek,1071 Malazgirt savaşı Türk Milletinin kaderini değiştiren dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden, Anadolu’nun kapılarını Türklere sonuna kadar açmış, Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olduğunu işaret etti.

Anadolu'nun kaderini değiştiren bu büyük zaferin, Anadolu’nun Türkleşmesine vesile olduğunu kaydeden Başkan Karaaslan,şunları kaydetti:

"Anadolu'da asırlar boyunca devam edecek olan adalet ve hoşgörü medeniyetinin temelleri Malazgirt Zaferi’yle atılmıştır. Malazgirt’te ecdadımız büyük bir zafer kazanmış ve bu toprakların ilelebet vatanımız olarak kalmasını sağlamıştır. 1071’de Anadolu’yu Türk’e vatan yapan Sultan Alparslan’ı ve vatana göz dikenlere 1922’de Türk'ün iradesini gösteren Gazi Mustafa Kemal'i bu kutlu günde rahmet ve saygıyla anıyorum. Allah kahraman ecdadımızdan razı olsun, mekanları cennet olsun."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha